motion banneri

Kevyt viikko Tourin päälle virittää Pärmäkoskea kohti MM-kuntoa

Pärmäkoski uskoo kunnon vielä paranevan MM-kisoihin. Kuva: Modica/NordicFocus

Pärmäkoski uskoo kunnon vielä paranevan MM-kisoihin. Kuva: Modica/NordicFocus

Pärmäkoski uskoo, että Tour de Ski ja sitä seuraava lepo kehittävät hänen kuntoaan ja virettään kohti Seefeldin MM-hiihtoja.

– Tässä tulee nyt viikko kevyttä harjoittelua. Vielä on epävarmaa, kilpailenko Vantaan Suomen cupissa. Maailmancup jatkuu Otepäässä, Pärmäkoski ennakoi kahden viikon päähän.

Pärmäkoski nähdään kotimaan laduilla ainakin helmikuun alussa Imatran SM-hiihdoissa. Niitä seuraavassa Lahden sprinttipainotteisessa maailmancupissa hän ei ole mukana, koska on silloin jo MM-kisoihin valmistavalla vuoristoleirillä Italian Seiser Almissa.

– Lähden MM-leirille heti Imatran SM-kisojen jälkeen, Pärmäkoski sanoi.

Ensi vuonna kaikki parhaat mukana

Historian 13. Tour de Skillä riitti puhetta kiertueen arvostuksesta, sillä etenkin naisten kiertueelta puuttui muutama huippu ja keskeyttäneitä oli paljon. Vuoden kuluttua parhaat ovat varmuudella mukana, sillä ensi talvena ei ole maastohiihdon arvokisoja.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kaavailee ensi kaudeksikin seitsemän etapin kiertuetta. Se on Pärmäkosken mielestä tarpeeksi.

– Ensi kaudella kiertueita on myös Rukalla, Skandinaviassa ja maailmancupin lopuksi. Siinä riittää hiihtämistä, Pärmäkoski kuvasi.

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri