motion banneri

Heidi Weng pelkää, ettei mahdu MM-joukkueeseen – ”Otepää tulee liian aikaisin”

Heidi Wengin tilanne ei näytä hyvältä. Kuva: NordicFocus

Heidi Wengin tilanne ei näytä hyvältä. Kuva: NordicFocus

Kaksi edellistä Tour de Ski -kiertuetta voittanut norjalainen ei haaveile Seefeldin MM-kisoissa urakoimisesta.

Tour de Ski oli menestystarina Ingvild Flugstad Östbergille, mutta maajoukkuetoveri Heidi Weng joutui pettymään.

Kaksi edellistä Touria voittanut Weng oli kiertueella vasta seitsemäs. Hän jäi ilman palkintosijaa hiihtäen parhaimmillaan viidenneksi Toblachin väliaikalähtökilpailussa.

Kahtena edellisvuotena Weng on ollut loppunousussa nopein, kaksi vuotta sitten ylivoimaisesti nopein. Sunnuntaina hän jäi Östbergille lähes kaksi minuuttia Alpe Cermisissä tullen maaliin seitsemäntenä.

- Se oli todella raskas. En muistanut, että se olisi ollut niin kova kuin se oli tänään, Weng kertoi loppunoususta norjalaiselle NTB:lle sunnuntaina.

- Aiempina kertoina olen ollut täällä huippukunnossa, mutta tämä päivä oli taistelua, Weng jatkoi.

Weng05012019ModicaNFKuva: NordicFocus

Otepäässä pitäisi kulkea

Wengin alkukausi on ollut vaikea, eikä hän näytä vieläkään olevan kunnossa. Nyt hän pelkää, ettei mahdu Norjan MM-joukkueeseen. Norjalaisten viimeisiä katsastuksia käydään vajaan kahden viikon päästä Viron Otepäässä, jossa hiihdetään sprintti ja 10 kilometriä perinteisellä.

Edellisissä kolmissa MM-kisoissa Weng on huhkinut viisi tai kuusi matkaa, mutta haaveet monen matkan urakoinnista Seefeldissä hän on jo heittänyt menemään. Hän toivoo pääsevänsä edes yhteen MM-starttiin.

- Otepää tulee aivan liian aikaisin Tourin jälkeen. Jos siellä on pärjättävä, tilanne näyttää synkältä. Mutta eihän sitä tiedä. Tilanne voi kääntyä, hän kertoi.

Wengin arvokisaura on ollut vaihteleva. 27-vuotias hiihtäjä on saavuttanut neljä viestin maailmanmestaruutta ja ottanut kaksi henkilökohtaista mitalia. MM-tasolla suorittaminen on ollut tasaista 14 MM-startissa hän on hiihtänyt vain kerran kymppikärjen ulkopuolelle. Olympialaisista löytyy vain yksi henkilökohtainen pronssimitali. Etenkin Pyeongchangissa Weng oli kaukana kärjestä, vaikka oli juhlinut Tour de Skin voittoa kuukautta aiemmin.

Tour mitä ilmeisemmin söi Heidi Wengin kunnon olympialaisista ja nyt hän on entistä pahemmassa pinteessä: takana on raskas kiertue, kroppa kaipaa lepoa, ja silti pitäisi menestyä Norjan MM-joukkueeseen pääsyn arvoisesti.

- Toivon pystyväni parempaan kuin mitä tällä hetkellä, mutta en kyllä tiedä. Aika näyttää. Juuri nyt olen kaukana perässä, Weng tuskaili.

-Juho-Veikko Hytönen

Tour de Skin tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri