motion banneri

Ensi viikonlopun maailmancup käydään ilman suomalaishiihtäjiä – ”Dresdenin radalla ei ole katsastusarvoa MM-kisoihin”

Hiihtäjät Dresdenissä viime tammikuussa. Kuva: NordicFocus

Hiihtäjät Dresdenissä viime tammikuussa. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Saksan Dresdenissä. Suomalaisia Elbejoen rantatörmälle rakennetulla hiihtoladulla ei nähdä.

Sama toistui vuosi sitten, kun Dresdenissä kilpailtiin Vantaan SM-hiihtojen kanssa päällekäin.

Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haaviston mukaan viikonlopun väliin jättämisestä päätettiin jo hyvissä ajoin syksyllä.

- Vantaan Suomen Cupia hiihdetään heti tiistaina ja keskiviikkona ensi viikolla ja halusimme, että mahdollisimman moni voisi osallistua sinne. Lisäksi Tourin loppuun hiihtäneiden kilpailijoiden ei tietenkään kannata heti viikon päästä kilpailla, vaikkei heitä sitten Suomen joukkueessa lopulta montaa ollutkaan, Haavisto perustelee Kestävyysurheilu.fi:lle.

Päävalmentajan mukaan syy ei ole taloudellinen, vaikka hän myöntää, että rahaa on rajallisesti ja maailmancup-viikonlopun väliin jättämisessä syntyy säästöjä.

- Kun päätimme jättää Dresdenin väliin, päätimme myös, että joulukuussa Beitostölenin maailmancupin viesteihin saamme kaksi joukkuetta. Kahden joukkueen hiihdättäminen kaatui naisten viestissä sairasteluihin, mutta panostimme sinne.

Dresden14118ThibautNFKuva: NordicFocus

Dresdenissä hiihdetään molemmat matkat vapaalla. MM-kisoja ajatellen parisprintin hiihtotapa on siis väärä. Sen sijaan henkilökohtainen sprintti hiihdetään sekä Seefeldissä että Dresdenissä vapaalla.

- Mutta Dresdenin radalla ei ole katsastusarvoa MM-kisoihin, Haavisto huomauttaa tasaisesta profiilista.

Vapaan hiihtotavan sprinttiä hiihdetään MM-kisoja ajatellen paremmilla laduilla vielä Imatralla SM-kisoissa ja Lahdessa maailmancupissa.

- Lahden maailmancupin sprintti on viimeinen katsastuskisa. Sen jälkeen tehdään MM-valinnat.

Vajaan kahden viikon päästä Viron Otepään maailmancupiin Suomi lähtee taas täydellä joukkueella. Suomella on sekä perinteisen sprinttiin että perinteisen 10 ja 15 kilometrille asettaa kuusi miestä ja kuusi naista. Päävalmentaja arvioi, että Otepäässä hiihtää 7-8 miestä ja 7 naista. Muun muassa Iivo Niskanen kertoi Vuokatin Skandinavia Cupin jälkeen Otepään kilpailun olevan tärkeä mittari kunnon virittämisessä kohti Seefeldiä.

Menestys Otepään normaalimatkalla auttaa myös MM-paikan hankkimisessa.

- Otepää on monelle tärkeä etenkin distanssipuolella. Siellä on sopivat matkat ja hiihtotavat. Se on usein ollut meille hyvä viikonloppu, Haavisto päättää.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri