motion banneri

Iivo Niskanen hiihtää Vantaan Suomen Cupin viestissä

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen kilpailee ensi viikolla maastohiihdon Suomen Cupissa.

Vantaan Hakunilassa järjestettävässä kaksipäiväisessä tapahtumassa Niskanen on mukana keskiviikon viestissä, jossa kilpaillaan kolme osuutta 7,5 kilometrin ladulla.

Asiasta kertoo Vantaan Suomen Cupin kilpailunjohtaja Seppo Räty kaupungin tiedotteessa.

Niskanen edustaa Puijon Hiihtoseuraa, johon hän vaihtoi täksi kaudeksi Vuokatti Ski Team Kainuusta. Lauantaina Niskanen oli nopein Vuokatin Skandinavia Cupin 15 kilometrin kilpailussa. Hän kertoi STT:lle hiihtävänsä maailmancupia Otepäässä vajaan kahden viikon päästä.

Vantaalla kilpaillaan viiden ja kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuissa tiistaina 15. tammikuuta. Naisten 3 x 5 kilometrin ja miesten 3 x 7,5 kilometrin viesti on ohjelmassa päivää myöhemmin keskiviikkona.

Tiistain kisat starttaavat kello 17.50 ja keskiviikkona kello 18.05. Lipunmyynti alkaa molempina päivinä urheilupuistossa kello 16.45. Vantaan kaupungilta muistutetaan, että Hakunilan urheilupuiston 2,5 kilometrin kisalatu on suljettu ulkopuolisilta tiistain ja keskiviikon ajan. Kaikki muut ladut esimerkiksi peltoalueilla ovat kuntohiihtäjien käytettävissä.

Suomen Cupia on hiihdetty ennen Vantaan osakilpailuja kahden viikonlopun verran. Vantaalla edessä on kauden toinen viestikilpailu. Lokakuun lopun Vuokatin avausviikonloppuna viestivoitot menivät Hämeenlinnan Hiihtoseuralle naisissa ja Skiteam 105:lle miehissä.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri