swix asut banneri

Mäkäräisen paluu maailmancup-laduille meni pieleen – jäi kaudella toisen kerran ilman cup-pisteitä

Kaisa Mäkäräinen joutui kiertämään sakkokierroksen Oberhofissa neljä kertaa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen joutui kiertämään sakkokierroksen Oberhofissa neljä kertaa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen kyntää naisten maailmancupissa syvällä. Hän jäi torstaina Saksan Oberhofissa toisen kerran tällä kaudella ilman cup-pisteitä, kun sijoitus oli pikakisan 44:s.

Kauden yhdeksästä cup-kilpailusta kolme voittanut Mäkäräinen putosi kärkikamppailusta heti kisan alkupuolella, kun hän ampui makuupaikalla kolme laukausta peräkkäin ohi. Pystyammunta sujui yhdellä sakolla jo paremmin, mutta 7,5 kilometrin matkalla ei enää cup-pisteillekään 40:n joukkoon ollut asiaa.

– Aika tyhjä olo. Tämä on ampumahiihtoa, ja vetää kyllä välillä maton alta. Taas kuvitteli tekevänsä kaksi viikkoa hyvää treeniä, ja kaikki tuntui ennen kisaa tosi hyvälle, Mäkäräinen harmitteli Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Maailmancupissa oli joulu-tammikuussa kahden ja puolen viikon tauko. Myös Mäkäräisen joulua edeltäneet cup-kisat Tshekin Nove Mestossa menivät pieleen.

– Tuntuu siltä, että samaan tulokseen olisi päässyt, vaikka ei olisi käynyt lenkillä ollenkaan, hän kärjisti.

Kilpailun Oberhofissa voitti uransa ensimmäisen maailmancupin ykköstilan saavuttanut Italian Lisa Vittozzi. Toiseksi sijoittui Ranskan Anais Chevalier, joka hävisi Vittozzille runsaat viisi sekuntia. Kolmas oli Ruotsin Hanna Öberg.

Takaa-ajoon takamatkalta

Oberhofissa oli kahtena kisaa edeltävänä päivänä ollut kova lumimyräkkä.

– Nyt oli ihan inhimilliset sääolot. Makuuammunnan olisi pitänyt olla hallinnassa. Tuulen kanssa (epäonnistumisella) ei ollut mitään tekemistä. Tuli joitain muita virheitä, Mäkäräinen myönteli Ylelle.

Hän putosi maailmancupin kokonaiskilpailussa kolme sijaa, seitsemänneksi. Cup jatkuu Oberhofissa lauantaina 10 kilometrin takaa-ajolla, johon Mäkäräinen ainoana suomalaisena ylsi.

– Kun pikakisa menee niin kuin menee, se syö paljon mahdollisuuksia takaa-ajostakin. Ammunta on kuitenkin aika heilahtelevaa, joten täytyy luottaa, että se sieltä jossain kisassa vielä tulee. Täällä loppuviikolla hyvät harjoitukset takaa-ajossa ja viestissä, ja Ruhpoldingissa sitten lähdetään taas puhtaalta pöydältä, sprintissä 1.48 kärjestä jäänyt Mäkäräinen suunnitteli.

Maailmancupin kokonaiskisan johdossa jatkaa Italian Dorothea Wierer. 

STT–REIMA RAUTIAINEN

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri