motion banneri

Alexander Loginov kellisti Johannes Bön Oberhofissa – Seppälä pisteille, myös Hiidensalo takaa-ajoon

Alexander Loginov voitti Oberhofissa. Kuva: NordicFocus

Alexander Loginov voitti Oberhofissa. Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon maailmancupin miesten kilpailut saatiin joulutauon jälkeen käyntiin perjantaina Saksan Oberhofissa käydyllä 10 kilometrin pikakilpailulla.

Joko Johannes Bö on kadottanut terävimmän kuntonsa joulun jälkeen tai sitten muut ovat päässeet lähemmäksi, sillä perjantaina ei nähty enää ylivoimaista norjalaisnäytöstä. Bö oli edelleenkin nopein mies ladulla, mutta vauhti ei ollut enää muihin nähden tyrmäävää.

Tuulisessa ja lumisateisessa kelissä vain kourallinen miehiä ampui nollat. Myös Bö joutui kiertämään kilpailussa sakkokierroksen kerran ja se riitti päästämään yhden miehen ohi. Venäjän Alexander Loginov on ollut palkintopallilla jo neljä kertaa, mutta perjantaina mies onnistui nappaamaan uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton. Nollat ampunut Loginov oli 25 sekuntia edelleen maailmancupia ylivoimaisesti johtavaa Johannes Bötä vikkelämpi.

Kolmas palkintosija oli tiukassa, sillä reilun 10 sekunnin sisällä oli kuusi miestä. Ruotsin Sebastian Samuelsson oli tästä kuusikosta ainoa nollat ampunut ja hän kiri kauden ensimmäisen sijoituksen palkintokorokkeella kahden sekunnin erolla Saksan Benedikt Dolliin.

Seppälä ja Hiidensalo takaa-ajoon

Tero Seppälä teki kilpailussa tasaista jälkeä ja otti maailmancupin pisteet sijalla 36. Molemmilta paikoilta yhden laukauksen ohi lipsauttanut Seppälä lähtee lauantain takaa-ajoon 2.26 Loginovin perään.

Pystypaikalta yhden ohilaukauksen ampunut Olli Hiidensalo selvisi niukasti takaa-ajoon ollen 59:s vajaa kolme minuuttia kärjestä.

Tuomas Grönman (kilpailun 79:s) ja Tuukka Invenius (99:s) eivät selviytyneet lauantain takaa-ajokilpailuun.

Oberhofissa jatketaan naisten takaa-ajokilpailulla lauantaina kello 13.45. Miesten vuoro koittaa kello 16.00

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri