motion banneri

Seppälä tasaisella suorituksella maailmancupin pisteille - "Ladulla meinasi olla ruuhkaa"

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Saksan Oberhofissa miesten pikakilpailulla.

Tero Seppälä oli kilpailun paras suomalainen sijoittumalla 36:nneksi. Seppälä kiersi yhden sakkokierroksen molemmilta ampumapaikoilta ja jäi kilpailun voittaneesta Venäjän Alexander Loginovista kaksi ja puoli minuuttia.

- Ihan positiivinen suoritus siinä mielessä, että niitä maailmancupin pisteitä nyt tuli. Sellainen tasainen suoritus. Ammunnoissa molemmilta paikoilta yksi sakko, mutta tänään oli aika haastava olosuhde ja sakkoja tuli muillakin. Ladulla meinasi olla ruuhkaa, kun oli vain yksi sellainen liukas ränni mitä hiihdettiin, ja kun sivulta yritti ohi, niin eihän siinä hangessa päässyt mihinkään. Joutui välillä hiihtämään hiljempaa kuin olisi halunnut, toista kertaa maailmancupin pisteille tällä kaudella yltänyt Seppälä kommentoi.

Hiidensalolla ja Grönmanilla hankala hiihto

Olli Hiidensalo oli toiseksi parhaana suomalaisena 59:s. Pystystä yhden sakkokierroksen ampunut Hiidensalo selvisi mukaan myös lauantain takaa-ajoon.

- Tasapaksua ja väsynyttä tänään ladulla alusta alkaen. Suksea en päässyt vertaamaan muihin, kun melkein yksin sai taivaltaa, mutta eiköhän se ollut kilpailukykyinen. Ok ammunta vähän pelasti, että pääsi takaa-ajoon.

Tuomas Grönman ampui molemmilta paikoilta yhden sakkokierroksen ja sijoittui lopulta 79:nneksi.

- Ammunta oli haastavassa säässä kohtuullista. Pieniä omia virheitä, jotka menivät sitten ohi. Hiihto oli tänään jostakin syystä tosi hankalaa. Toivottavasti avasi kehoa ja seuraavassa kilpailussa olisi parempaa.

Invenius ensimmäisenä matkaan

Tuukka Invenius oli uransa toisessa henkilökohtaisessa maailmancup-startissaan 99:s. Invenius joutui kiertämään pikakilpailussa viisi sakkokierrosta.

- Oli todella hienoa lähteä ekana liikkeelle tänään, mutta se hienous vähän haihtui, kun makuupaikalle asti pääsin. Yritin ampua siinä ennakolla ja pieleen meni. Pystyammunta jatkoi tämän kauden linjaa. Hudit eivät olleet kaukana, mutta se ei tässä lajissa riitä. Hiihto oli ylämäkiin hyvää, mutta tasaisilla osuuksilla ei jaksanut puristaa ollenkaan, niin kuin olisi pitänyt jaksaa. Tästä on helppo lähteä parantamaan.

Maailmancup jatkuu Oberhofissa lauantaina naisten ja miesten takaa-ajoilla. Suomalaisista mukana kilpailussa ovat Kaisa Mäkäräinen, Seppälä ja Hiidensalo. Kärjessä takaa-ajoon lähtevät Italian Lisa Vittozzi ja Venäjän Alexander Loginov

Tulokset

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri