swix hf banneri

Lisa Vittozzi säilytti kärkipaikan Oberhofin takaa-ajossa, Mäkäräisellä kaksijakoinen suoritus

Lisa Vittozzi kesti kärkipaikan paineet 60 000-henkisen yleisön silmien alla. Kuva: NordicFocus

Lisa Vittozzi kesti kärkipaikan paineet 60 000-henkisen yleisön silmien alla. Kuva: NordicFocus

Torstain pikakilpailussa ensimmäisen ampumahiihdon maailmancupin osakilpailuvoittonsa ottanut Lisa Vittozzi onnistui myös takaa-ajossa. Kaisa Mäkäräisen ammunta sujui vaihtelevasti.

Kahdeksan kärki starttasi takaa-ajoon puolen minuutin sisällä, mutta ensimmäisen ammunnan jälkeen Vittozzi oli peräti 42 sekunnin karkumatkalla kaikkien muiden ammuttua sakkoja. Dorothea Wierer nousi sijalta 24 mukaan kamppailuun palkintosijoista.

Toisessa ammunnassa Vittozzi ampui yhden ohi, mutta niin ampuivat kaikki kuuden naisen takaa-ajoryhmästäkin ja etumatka säilyi samanlaisena. Tuuli hankaloitti ammuntaa.

Sama kaava toistui pystyammunnassa. Wierer ja Bescond onnistuivat nousemaan 31 sekunnin päähän Vittozzista. Wiererin napatessa huoltomiehen ojentamaa juomaa Bescond ajoi suksille ja takaa-ajajat pääsivät kantaan.

Viimeisessä ammunnassa Vittozzi ampui puhtaasti ja hiihti voittoon. Anastasia Kuzmina nousi toiseksi ja Anais Chevalier kolmanneksi. He säilyttivät sijansa maaliin asti

Kaisa Mäkäräinen starttasi kisaan sijalta 44. Ammunta sujui hyvin vaihtelevasti: ensimmäiseltä paikalta kolme sakkoa, kaksi seuraava ammuntaa puhtaasti ja viimeisestä kaksi sakkoa. Mäkäräinen oli lopputuloksissa 22. Hiihtoajoissa Mäkäräinen oli päivän toiseksi nopein.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri