motion banneri

Nilsson taktikoitiin aloittajaksi – Ruotsin naisille kaksoisvoitto Dresdenin parisprintistä

Ruotsi kiri kaksoisvoittoon Dresdenin naisten kilpailussa. Kuva: NordicFocus

Ruotsi kiri kaksoisvoittoon Dresdenin naisten kilpailussa. Kuva: NordicFocus

Ruotsi oli odotetun kova maastohiihdon maailmancupin naisten parisprintissä Saksan Dresdenissä sunnuntaina.

Vapaan hiihtotavan kilpailussa Norjan ykkösnyrkki Mari Eide ja Maiken Caspersen Falla sekä Yhdysvaltain Julia Kern ja Sophie Caldwell antoivat kovan vastuksen kahdelle Ruotsin joukkueelle, mutta lopulta sinikeltaiset veivät kaksi ensimmäistä sijaa.

Stina Nilsson on tämän hetken ylivoimaisesti kovin naissprintteri maailmassa ja hänen kirinsä odotettiin ratkaisevan voiton Ruotsille. Nilsson olikin taktikoitu Ruotsin ykkösjoukkueen avaajaksi ja Maja Dahlqvist viimeiselle osuudelle. Nilsson onnistui repimään omalla viimeisellä osuudellaan parin sekunnin eron muihin. Dahlqvist onnistui pitämään haastajat takanaan ja näin Ruotsin ykkösjoukkue tuuletti voittoa reilun sekunnin voittomarginaalilla.

Ruotsin kakkosjoukkueen ankkuri Jonna Sundling ratkaisi kaksoisvoiton rajulla loppukirillä Fallaa vastaan. Myös Yhdysvaltain Caldwell kampesi itsensä mukaan palkintopallitaistoon ja lopulta kolmella joukkueella oli sama aika maalissa. Sundlingin parina hiihti Ida Ingemarsdotter. Eide ja Falla olivat kolmansia ja Yhdysvallat neljäs. Viidenneksi hiihtänyt Sveitsi jäi pari sekuntia voittajille. Sijalle kuusi tullut Norjan kakkosjoukkue jo yli 14 sekuntia.

Suomalaisia ei ollut mukana parisprintissä.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri