motion banneri

Norjalle kaksoisvoitto Dresdenin miesten kisassa – Pellegrinolla umpisurkea viikonloppu

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Norjalaismiehet pitivät muut maat takanaan maastohiihdon maailmancupin parisprintissä Dresdenissä sunnuntaina.

Vapaan hiihtotavan kilpailu eteni tasaisissa merkeissä aina viimeisen osuuden loppukiriin saakka, sillä käytännössä kaikki joukkueet olivat yhdessä nipussa vielä loppusuoran alkaessa.

Norjan ykkösjoukkueen ankkuri Sindre Björnestad Skar oli hektisessä lopussa vahvin ja otti viikonlopun toisen voittonsa lauantaisen henkilökohtaisen sprintin päälle. Skarin parina kilpailussa oli lauantaina kolmanneksi hiihtänyt Erik Valnes.

Seuraavista sijoista käytiin tiukka kurotus, jossa paras oli Norjan kakkosjoukkueen Eirik Brandsdal. Brandsdalin parina hiihti Pål Golberg.

Venäjän parivaljakko Artjom Maltsev ja Gleb Retivykh oli kolmas. Neljäs oli Sveitsi ennen Venäjän kakkosjoukkuetta, joka oli viides.

Federico Pellegrinolla oli umpisurkea viikonloppu Dresdenissä. Lauantain sprintissä hänet pudotettiin sijalle 30 hänen estettyään Ranskan Baptiste Grosia puolivälierässä. Sunnuntain parisprintin finaalin viimeisellä osuudella italialainen oli alussa kiinni jopa voittotaistelussa, mutta tippui toisella kierroksella ryhmän perälle. Epätoivoisesti nousua loppusuoralla yrittänyt Pellegrino meni kuitenkin nurin vain 50 metriä ennen maalia ja lopulta Italia oli miesten finaalin viimeinen.

Naisten kilpailussa Ruotsi otti kaksoisvoiton. Suomalaiset eivät osallistuneet Dresdenin maailmancupiin. Maailmancup jatkuu viikon kuluttua Viron Otepäässä.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri