motion banneri

Ampumahiihtäjiä koeteltiin Oberhofissa – ”Olosuhteet sellaiset, mitä Suomessa voi vain pahimmilla syyskeleillä olla”

Saksan ampumahiihtäjänaiset pitivät suojaa Oberhofin koiranilmassa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Saksan ampumahiihtäjänaiset pitivät suojaa Oberhofin koiranilmassa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin sunnuntaina Saksan Oberhofissa naisten ja miesten viestit.

Suomi sijoittui nelikolla Tuomas Grönman, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Tuukka Invenius miesten viestissä 16:nneksi. Tuomas Grönman selvitti avausosuuden tuulisessa säässä vain kahdella varapatruunalla, mutta koki kovia kaaduttuaan hankalassa laskussa. Grönman selvisi lopulta vaihtoon sijalla 21 reilut kaksi minuuttia kärjestä.

Tero Seppälä selvitti toisen osuuden neljällä varapatruunalla ja jäi kärjestä osuudellaan vain 45 sekuntia.

- Onhan tuo melkoista touhua, kun olosuhteet ovat sellaiset, mitä Suomessa voi vain pahimmilla syyskeleillä olla. Täällä keskellä talvea makoillaan ihan märkinä tuolla matoilla, niin ei se hääviä ole. Kyllä ladulla tuntui eilinen raskas kisa jaloissa, ja oli kyllä tosi kovaa hommaa siellä edetä, mutta ihan kunnialla selvittiin, Seppälä totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Kolmannella osuudella hiihtänyt Olli Hiidensalo jätti lauantain takaa-ajon väliin palautumisongelmien vuoksi. Viestissä meno oli jo parempaa ja Hiidensalo onnistui nostamaan osuudellaan sijoitusta muutamalla pykälällä.

- Olosuhteet olivat melkoisen haastavat ja vaihtelevat. Makuulla oli hyvä tuulirako, mutta pystyllä tuli kovia puuskia ja joutui odottelemaan. Pikakisassa ei kroppa toiminut kunnolla, ja kun vielä eilen aamulla oli huonoja tuntemuksia, niin päätin jättää takaa-ajon väliin. Tänään olikin jo paljon parempaa menoa.

Ankkuriosuudella Tuukka Invenius joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta.

- Tänään olisi ollut hyvä päivä ladulla, mutta tulos jäi vaisuksi, kun taulut eivät tälläkään kertaa kaatuneet. Lisäksi sormet olivat kohmeessa, mikä vaikeutti varapanosten ampumista. Eiköhän tästä päästä omalle tasolle, kun pääsee näistä erikoisolosuhteista takaisin normaaliin.

Braisaz130119ManzNFAmmunta tuotti monelle haasteita kovassa kelissä. Kuva: NordicFocus

Naiset sivuun sijalta 20

Naisten viestissä nelikko Venla Lehtonen, Laura Toivanen, Suvi Minkkinen ja Kaisa Mäkäräinen joutui kierroksella ohitetuksi kolmannella osuudella ja näin ollen Mäkäräinen ei päässyt starttaamaan. Joukkue siirrettiin sivuun sijalta 20.

- Oli kyllä todella väsynyt kroppa taas. Odotin, että olisi ollut parempaa kulkua kuin pikakilpailussa. Makuulla oli haasteita tuulen kanssa, ja siitä tuli vielä kaksi sakkokierrosta. Mutta en tiedä, jotakin on tällä hetkellä pielessä kropassa. Taas tuntui todella tyhjältä meno, viestin aloittanut Lehtonen kommentoi.

Laura Toivanen hallitsi tuulet toisella osuudella ja selvitti ampumapaikat kolmella varapatruunalla. Toivanen jäi osuuden nopeimmalle vain 50 sekuntia.

- Ihan ok veto. Hiihto oli huomattavasti helpompaa kuin pikakisassa. Ammunnassa oli ihan hyvä tatsi, lunta tuli paljon ja näkyvyys oli heikko, mutta pystyin varapatruunoilla paikkaamaan. Varsin yksinäinen paikka hiihtää, ei tuntunut hirveästi viestihiihdolta, jossa olisi päässyt omille vahvuuksille.

Suvi Minkkinen joutui kiertämään osuudellaan kolme sakkokierrosta. Minkkinen joutui kärjen ohittamaksi toisen ampumapaikan jälkeen.

- Aika huonostihan se meni. Vaikea paikka lähteä ja oli hankala keskittyä, kun liikaa ajatteli sitä, että kärki tuli jo aika lähellä takana. Ei ollut normaalia omaa tekemistä ollenkaan. Tästä taas oppii.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Saksan Ruhpoldingissa keskiviikkona miesten pikakilpailulla.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri