motion banneri

Sanna Markkanen sijalle 21 Puolan IBU-cupissa

Sanna Markkanen Östersundin maailmancupissa marraskuussa 2017. Kuva: NordicFocus

Sanna Markkanen Östersundin maailmancupissa marraskuussa 2017. Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon IBU-cup jatkui joulutauon jälkeen Puolan Duszniki Zdrojssa lauantaina ja sunnuntaina pikakilpailuilla.

Suomalaisittain viikonlopun parasta vauhtia piti Leppävirran Virin Sanna Markkanen nappaamalla pikakilpailuista sijoitukset 21 ja 23.

- Ihan hyvä ja tasapainoinen viikonloppu. Joulutauko meni suunnitelmien mukaan ja oli kiva taas lähteä kisaamaan. Ammunnat olivat nyt ok molempina päivinä. Lauantain pystyn viimeinen laukaus jäi kyllä harmittamaan, mutta kun kahtena päivänä selvisi 0+1, niin pitää olla tyytyväinen. Hiihto oli myös hyvää, Markkanen kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Miesten puolella Kontiolahden Urheilijoiden Otto-Eemil Karvinen nousi heti uransa ensimmäisessä IBU-cupissa pisteille. Karvinen sijoittui puhtaalla ammunnalla sunnuntain pikakilpailussa parhaana suomalaisena 36:nneksi. Lauantaina Karvisen sijoitus oli kahdella sakolla 75:s.

- Olen tosi tyytyväinen. Eilinen hiihto oli huono, mutta se aukaisi tälle päivälle, ja tänään oli jo normaalia omaa tasoa. Ammunnat olivat tänään parhaimmat, mitä olen ikinä ampunut myös nopeuden puolesta. Kauden paras suoritus, Karvinen iloitsi.

Maailmancupin puolella joulukuussa hiihtänyt Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Ranta oli viikonlopun pikakilpailuissa tasaisesti sijoilla 41 ja 40.

- Hiihto oli parasta tällä kaudella. Sellainen kommellus kävi lauantaina, että toisella kierroksella oli kaatunut kuusi poikittain laskussa ennen isointa nousua. Siinä joutui vähän jarruttelemaan ja kiertämään, että pääsi sen ohi. Siinä ehkä jotakin pihkaa tarttui, koska suksi hyytyi heti. Se oli kyllä harmi, kun oli sekuntikamppailua. Kunto vaikuttaa hyvälle ja uskon, että vieläkin on mahdollista likistää lisää sekunteja pois ennen nuorten MM-kisoja.

Joulukuussa Ruotsin IBU-cupissa kymmenenneksi sijoittunut Soisalon Ampumahiihtäjien Otto Invenius nappasi Puolassa sijat 43 ja 38.

- Hiihto kulki lauantaina hyvin, mutta sunnuntaina ei ollut ihan niin hyvä päivä, vaikka kaikkeni ladulle annoin. Makuu on varmalla pohjalla, mutta huono pystyammunta ratkaisi tänäänkin. Sijoituksiin olen tyytyväinen ja siihen, että olen saanut oman perustason näin hyväksi. Tästä on hyvä jatkaa kohti nuorten MM-kisoja.

Ampumahiihdon IBU-cup jatkuu torstaina Saksan Arberissa miesten normaalimatkalla.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri