swix asut banneri

Seurakaveri auttaa Pärmäkoskea suksitesteissä: "Oma taakkani helpottuu"

Krista Pärmäkoski (oik.) kukisti Anita Korvan loppukirissä Vantaalla. Kuva: Touho Häkkinen

Krista Pärmäkoski (oik.) kukisti Anita Korvan loppukirissä Vantaalla. Kuva: Touho Häkkinen

Ikaalisten Urheilijoiden joukkuekaveri Maaret Pajunoja on Krista Pärmäkoskelle tärkeä apu kauden hiihtomenestyksen rakentamisessa.

Pärmäkosken suksitalli kustantaa Pajunojan useisiin maailmancupin kisoihin ja myös Seefeldin MM-hiihtoihin suksien testaajaksi.

– Maaretin apu on helpottanut huomattavasti omaa taakkaani, sillä olen pystynyt keskittymään harjoitteluun, Pärmäkoski sanoi maastohiihdon Suomen cupissa Vantaalla.

– Kisojen suksitesteissä auttaa, että testaaja on samanpainoinen, niin hän pystyy tekemään luotettavammin laskutestejä. Ja hänellä perinteisen hiihtotavan potku lähtee kuten kilpaurheilijalla, joten suksien pitoa pystyy katsomaan.

IkaalistenUrheilijatTouhoIkaalisten Urheiljoiden toiseksi sijoittunut joukkue Maaret Pajunoja (vas.), Katariina Lonka (kesk.) ja Krista Pärmäkoski. Kuva: Touho Häkkinen

Pärmäkoski ankkuroi Ikaalisten Urheilijat toiseksi 3x5 kilometrin viestissä vapaalla hiihtotavalla. Hänen ja Pajunojan kanssa viestiä vei Katariina Lonka, ja seuralle sijoitus oli kotimaisten viestien paras.

Viestin voittoon hiihti Vuokatti Ski Team Kainuu joukkueella Eveliina Piippo, Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä. Kärkitriosta kaksi ensimmäistä tähyää sunnuntaina alkaviin nuorten MM-hiihtoihin Lahteen.

– Pääsen lapsuuden laduille Pirkkolaan valmistautumaan MM-kisoihin, Vantaalta Pirkanmaalle kiiruhtanut Piippo naurahti. Hänestä tuli Hakunilan cup-kisojen tuplavoittaja, sillä tiistaina hän oli ykkönen 5 kilometrin kisassa.

Viestissä kolmas oli Kainuun Hiihtoseura, jonka ankkuri Anita Korva taipui lopussa Pärmäkoskelle.

Väsymys karisi viikossa

Pärmäkoski kilpaili Vantaalla ensi kertaa sitten Tour de Ski -kiertueen, jolla hän sijoittui kolmanneksi. Vantaan 13 asteen pakkasessa hän kylmetti peukalonsa ja sai itsensä lujille, vaikka matka oli vain vitonen.

– Tourin jälkeen olin ensimmäisen viikon aika väsynyt. Yhtenä aamuna heräsin puoli yhdeltätoista ja säikähdin, että pitää alkaa tehdä lounasta. Enää ei väsytä niin paljon, Pärmäkoski naurahti.

VuokattiSkiTeamNaisetTouhoNaisten voittajajoukkue Vuokatti Ski Team Kainuu. Kuva: Touho Häkkinen

Pärmäkosken kausi jatkuu viikonloppuna Viron Otepäässä maailmancupissa perinteisellä hiihtotavalla. Hän tähyää sunnuntain kympillä kärkikolmikkoon, mutta testaa osaamistaan myös lauantain sprintissä.

– Toivottavasti potkuni on perinteisellä hiihtotavalla parempi kuin Tour de Skin aikaan, tekniikkaansa ja liikelaajuutta hionut Pärmäkoski toivoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri