swix asut banneri

Anni Alakoski nousi Suomen U23-joukkueeseen Lahden MM-kisoihin

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon alle 23-vuotiaiden joukkuetta on täydennetty sunnuntaina alkaviin nuorten MM-kisoihin.

Vantaan Suomen Cupin osakilpailujen jälkeen joukkueeseen nostettiin Anni Alakoski ja miesten joukkueen varahiihtäjiksi nimettiin Lauri Mannila ja Juuso Tossavainen.

Valmentaja Ville Oksanen kertoo Kestävyysurheilu.fi:lle, että naisten U23-joukkueeseen ei nimetty erillisiä varahiihtäjiä, sillä seitsemän naisen joukkue on koostumukseltaan sen verran monipuolinen, ettei varahiihtäjiä tarvita.

- Joka matkalle saa asettaa neljä hiihtäjää, joten mahdollisissa sairastapauksissa varahiihtäjä löytyy joukkueen sisältä, Oksanen kertoo Kestävyysurheilu.fi:lle.

Näin ollen kaikille naisten joukkueeseen nimetyille on tiedossa jo ainakin yksi matka. Sama pätee kuuden hengen miesten joukkueeseen. Varalle nimetyt Lauri Mannila ja Juuso Tossavainen hiihtävät kisoissa, mikäli miesten joukkueessa ilmenee poisjääntejä.

Oksanen matkaa tänään Pajulahteen, jonne osa joukkueesta kokoontuu perjantaina. Normaalimatkojen hiihtäjät saapuvat myöhemmin. Tunnelmat ovat odottavaiset ja luottavaiset.

- Skandinavia Cupin tulokset ovat U23:n osalta olleet parempia kuin aikaisempina vuosina. Tietenkin menestys Lahdessa vaatii päiväkohtaisia onnistumisia niin urheilijoiden, valmennuksen kuin huollonkin suhteen, Oksanen muistuttaa.

Kisat alkavat sunnuntaina 20-vuotiaiden sprinteillä. Alle 23-vuotiaiden urakka alkaa maanantaina niin ikään perinteisen hiihtotavan sprinteillä.

-Juho-Veikko Hytönen

Päivitetty Suomen U23-joukkue

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri