swix asut banneri

Nilsson ja Kläbo ennakkosuosikkeina Otepään lauantain sprinttiin

Kuva: Laiho/NordicFocus

Kuva: Laiho/NordicFocus

Monet kovat jäivät Tour de Skiltä pois ja Dresdenissäkin hiihdettiin viikko sitten kakkosmiehityksillä, mutta maailman hiihtohuiput palaavat toden teolla sorvin ääreen Viron Otepäässä, jossa hiihdetään maailmancupia lauantaina ja sunnuntaina.

Suomalaisittain suurimmat odotukset lepäävät Krista Pärmäkosken, Joni Mäen ja Ristomatti Hakolan harteilla, mutta kilpailun voittajasuosikit tulevat Suomen rajojen ulkopuolelta.

Lauantain sprintistä odotetaan Stina Nilssonin hallintaa. Ruotsalainen on voittanut neljä viimeisintä maailmancupin sprinttiä ja lauantaina hänestä voi tulla Marit Björgenin ohella ainoa naishiihtäjä, joka on voittanut maailmancupissa viisi sprinttiä peräkkäin. Björgen on tässä kategoriassa omalla tasollaan, sillä norjalainen voitti joulukuun 2003 ja joulukuun 2004 välillä peräti 11 peräkkäistä sprinttiä.

Otepään sprintti on vasta kauden toinen perinteisellä. Ensimmäinen käytiin Rukalla ja tuolloin voittaja oli Julia Belorukova Venäjältä. Sen jälkeen sprintit ovat olleet ruotsalaisten hallintaa Jonna Sundlingin ottaessa yhden voiton ja Nilssonin hoidellessa loput.

Kläbo ja Pellegrinon seuralainen palkintopallilla vaihtunut tiheään

Miesten puolella Rukan perinteisen hiihtotavan sprintti jäi monen mieleen siitä, että Johannes Hösflot Kläbo lopetti finaalissa hiihtämisen turhan aikaisin ja Alexander Bolshunov kiri osakilpailun voittajaksi. Kläbon epäonni jatkui myös Lillehammerissa, jossa sauva meni kilpakumppanin suksen alla poikki. Sen jälkeen onkin tullut pelkkiä voittoja Bolshunovin vastaavasti jäädessä kauemmas kärjestä.

Kläbon suurimmaksi haastajaksi onkin noussut Federico Pellegrino. Hän on norjalaisen ohella ainoa hiihtäjä, joka on noussut palkintokorokkeelle useammin kuin kerran tämän vuoden maailmancupissa. Yksi palkintokorokkeella seissyt mies on siis vaihdellut tiheään. Melko usein se on kuitenkin ollut ranskalainen, sillä Lucas Chavanat, Richard Jouve sekä Baptiste Gros ovat kaikki saaneet kokea oman tähtihetkensä kukitusseremoniassa.

Ketkä palkitaan Tehvandin hiihtostadionilla? Se nähdään lauantaina iltapäivästä. Otepään sprintin karsinta käynnistyy kello 11.25 naisten starteilla. Miehet karsivat heti perään ja erähiihdot alkavat kello 13.55.

Naisten sprintin karsinnan lähtölista

Miesten sprintin karsinnan lähtölista

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri