swix asut banneri

Pärmäkosken hiihdosta puuttuu vielä helppous

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

"Eron keulaan pitäisi olla kohtuullinen, jotta on mahdollista menestyä Seefeldissä"

Rentouden puuttuminen vesitti Krista Pärmäkosken mahdollisuudet taistella kärkisijoista maastohiihdon maailmancupin sprintissä Virossa. Pärmäkoski oli perinteisellä hiihtotavalla yhdestoista, mikä on hänen kauden kolmanneksi paras sprinttisijoituksensa kansainvälisessä seurassa.

– Hiihto ei ollut ihan parasta ja helppoa, mutta jospa se sitten olisi huomenna parempaa, Pärmäkoski sanoi Hiihtoliiton äänitteessä.

Pärmäkoski viittasi huomisella Otepään sunnuntaiseen 10 kilometrin hiihtoon. Sama matka kilpaillaan perinteisellä hiihtotavalla myös Seefeldin MM-kisoissa runsaan kuukauden kuluttua. Otepäässä mielenkiintoa lisää, että maailmancupiin palaavat alkukautta hallinnut Norjan Therese Johaug sekä ruotsalaiset Charlotte Kalla ja Ebba Andersson, jotka olivat kaikki sivussa Tour de Ski -kiertueelta.

Pärmäkoski karisti jo ennen kilpailua paineita harteiltaan.

– Media puhuu turhaan isoista kilpailuista. Minusta isoimmat ovat vasta Seefeldissä. Totta kai haluan aina onnistua, mutta monet tekijät ratkaisevat. Jos huomenna on hyvä päivä ja suksi on loistava, eron keulaan pitäisi olla kohtuullinen, jotta on mahdollista menestyä Seefeldissä, Pärmäkoski tuumasi.

Matintalo19119ThibautNFJohanna Matintalo ylsi uran parhaaseen sprinttitulokseen Otepäässä. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Matintalo uransa parhaaseen

Pärmäkosken lisäksi suomalaisnaisista cupin pisteille hiihtivät Andrea Julin, Johanna Matintalo ja Laura Mononen. Julin oli aika-ajossa terävä, mutta erähiihto oli hänelle liian kova paikka.

Matintalolle 19. sija oli uran paras maailmancupin sprintissä.

– Ihan hyvällä fiiliksellä. Huomenna taistelen itselleni sopivammalla matkalla, Matintalo sanoi.

Monosen vire kääntyi Tour de Ski -kiertueella nousuun, ja sama tahti jatkui virolaisladuilla. Jatkopaikka sprintissä on hänen ensimmäisensä runsaaseen vuoteen, sillä edellisen kerran hän hiihti cup-pisteille sprintissä Rukalla marraskuussa 2017.

– On aina hyvä, että pääsee hiihtämään eriä, Mononen sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri