swix asut banneri

Hollolassa hiihdettiin Hopeasomman esikisat – Melnits ja Tiainen 16-vuotiaiden nopeimmat

Maija Tiainen voitti 16-vuotiaiden naisten sarjan Hollolassa lauantaina. Kuva: Henna Tanhuanpää

Maija Tiainen voitti 16-vuotiaiden naisten sarjan Hollolassa lauantaina. Kuva: Henna Tanhuanpää

Matti Heikkinen kävi testaamassa kuntoaan Hollolassa lauantaina, mutta Intersport Valo -hiihdot olivat samalla Hopeasomman esikisat. 

Maaliskuun 8.-10. päivä Hollolan Heinsuolla kisataan Hopeasompa-finaalit 13-16 -vuotiaiden sarjoissa. Lauantaina Hopeasompa-sarjojen vanhimmassa ikäluokassa eli 16-sarjoissa juhlivat Kerimäen Urheilijoiden Maija Tiainen ja Ike Melnits IF Sibbo-Vargarnasta.

Tiainen jätti viiden kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa toiseksi tulleen Ski Jyväskylän Sanni Räisäsen 36,2 sekunnin ja kolmanneksi hiihtäneen Valkeakosken Hakan Fanny Kukonlehdon 40,6 sekunnin päähän.

- Ihan parasta en saanut irti, mutta ihan hyvä hiihto oli kuitenkin. Rata oli ihan sopiva itselle, ihan mukava rata, kertoi Tiainen järjestäjien tiedotteessa.

Hän voitti viime vuonna Kuhmossa 15-vuotiaiden sarjan ja tähtää mitaleihin vajaan kahden kuukauden kuluttua niin sprintissä kuin vapaan henkilökohtaisella matkalla.

MelnitsIkeHennaTanhuanpaaIke Melnits. Kuva: Henna Tanhuanpää

Ike Melnits on kilpaillut ahkerasti alkukaudesta ja lauantaina kahdeksan kilometriä kulki myös erinomaisesti. Toiseksi hiihti Topias Kemppi Espoon Hiihtoseurasta ja kolmanneksi Luukas Siitonen Ski Jyväskylästä. Kempin ero voittajaan oli 23,6 sekuntia ja Siitosen 33,2 sekuntia.

- On ollut aika paljon tässä kisoja, mutta kulki tosi hyvin. On semikova latu, mutta on tuossa jotain pätkiä joissa pääsee vähän huilaamaan, kommentoi Melnits päivän kilpailuaan ja kilpalatua.

- Voittoa lähdetään hakemaan. Viestissä ehdottomasti mitalia tavoitellaan ja sprintistä myös mitali on tavoitteena, hän kertoi Hopeasomman loppukilpailujen tavoitteistaan.

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri