KU Rollerski 550x90px

Therese Johaug, Charlotte Kalla, Ebba Andersson ja Iivo Niskanen tekevät paluun maailmancupiin – tässä lähtölistat

Ebba Andersson hiihtää Otepäässä sunnuntaina. Kuva: NordicFocus

Ebba Andersson hiihtää Otepäässä sunnuntaina. Kuva: NordicFocus

Viron Otepäässä jatketaan maailmancupia sunnuntaina perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla.

Naiset hiihtävät 10 ja miehet 15 kilometriä. Matka ja hiihtotapa on siis sama, mikä odottaa Seefeldin MM-hiihdoissa helmi-maaliskuussa.

Takaisin maailmancupiin pitkältä harjoitustauolta palaavat muun muassa Norjan Therese Johaug, Ruotsin Charlotte Kalla sekä Ebba Andersson ja miehissä Suomen Iivo Niskanen. Edellisen kerran edellä mainitut henkilöt ovat kilpailleet maailmancupissa Davosissa yli kuukausi sitten. Kallan ei kilpaillut edes Davosissa, vaan edellinen maailmancup-tulos löytyy Beitostölenistä viikkoa aiemmin.

Tosin Niskanen voitti Skandinavia Cupissa 15 kilometriä Anderssonin ja Kallan ottaessa kaksoisvoiton Falunin FIS-kisoissa viikko sitten, joten kilpailutuntumaa hiihtäjät ovat pitäneet Tour de Skin ja Dresdenin viikonlopun ajan.

Väliaikalähdön MM-kenraalin voittajan selvittäminen aloitetaan naisten kilpailulla kello 10.30. Mukana on 56 naista, joista Johaug starttaa viimeisenä kello 10.58. Miesten kisa käynnistyy kello 14.00 ja viimeisenä matkaan pääsee numerolla 65 Martin Johnsrud Sundby kello 14.32.

Naisten kisan suomalaisnimet ovat Riitta-Liisa Roponen, Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Laura Mononen.

Miesten kisan suomalaiset ovat Antti Ojansivu, Joni Mäki, Ari Luusua, Perttu Hyvärinen, Ristomatti Hakola ja Iivo Niskanen.

Naisten 10 kilometrin lähtölista
Miesten 15 kilometrin lähtölista

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri