swix asut banneri

Pärmäkoski ei saanut kaikkea irti hitaassa kelissä

Krista Pärmäkoski sijoittui Otepään kympillä neljänneksi. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Krista Pärmäkoski sijoittui Otepään kympillä neljänneksi. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Krista Pärmäkosken loppukiri riitti neljänteen sijaan maastohiihdon naisten maailmancupin 10 kilometrin perinteisen tavan kisassa Viron Otepäässä.

Eroa kilpailun voittaneeseen Norjan Therese Johaugiin repesi minuutti ja 14 sekuntia. Otepään hiihtoradat ovat maailmancupissa tunnetusti raskaimmasta päästä, eikä Pärmäkoskikaan päässyt helpolla.

– Tuuli oli tuiskannut ladut niin umpeen, että hiihtäminen meni vähän möngertämiseksi. Oli niin hidas keli, ettei pystynyt koko ajan puristamaan ihan ahtaalla, kohtalaisen tyytyväisen oloinen Pärmäkoski kertoi Ylen haastattelussa.

Monosella hyvä tunne hiihdosta

Muista suomalaisista 20 parhaan joukkoon ylsivät Laura Mononen (12:s) ja Johanna Matintalo (15:s). Maailmancup-laduille palannut Kerttu Niskanen oli 22:s.

Mononen jäi kärjestä hulppeasti 2.16,6, mutta hiihtäminen maistui paremmalta kuin viime vuoden loppupuolella.

– Pääasia oli, että oma tuntemus hiihtämiseen oli parempi kuin alkukaudesta. Ei tarvitse pakottaa itseään vauhtiin, Mononen kuvaili.

MononenOtepaaThibautNFLaura Mononen on nousukunnossa. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Vielä 2,5 kilometrin kohdalla kahdeksantena ollut Matintalo aloitti rivakasti, mutta joutui matkan edetessä hieman hölläämään.

– Oli tavoite, etten lähtisi liian kovaa, mutta pikkuisen tuli innostuttua. Tämä on niin kova rata, että sitä pitää kunnioittaa, Matintalo naurahti.

Niskanen oli realisti etukäteen

Vaisun alkukauden hiihtänyt Niskanen palasi puolentoista kuukauden kilpailemattomuuden jälkeen maailmancup-laduille. Hän ei haaveillut kärkipään sijoituksista.

– Tiesin, että kilpailleilla on täällä kunto huipussaan. Itse olen ottanut kevyesti, ja yritin vain hiihtää rennoin mielin. Tiesin, ettei kunto kovin korkealle riitä, Niskanen sanaili.

Niskaselle paluu kilpaladuille oli tärkeä päänavaus, sijoituksesta välittämättä.

– En tiedä, onko jonkinlaista valoa näkyvissä, mutta lunta on vielä jäljellä. Eivät ne mihinkään sula, hän filosofoi.

STT–REIMA RAUTIAINEN

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri