swix asut banneri

Tuukka Invenius 15:s IBU-cupissa Saksassa

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon IBU-cup jatkui torstaina Saksan Arberissa. Viikonlopun ohjelmassa olivat normaalimatkat, pikakilpailut ja takaa-ajot.

Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Soisalon Ampumahiihtäjien Tuukka Invenius sijoittumalla lauantain pikakilpailussa yhdellä sakolla 15:nneksi. Sunnuntain takaa-ajossa Invenius ampui kolme sakkokierrosta ja sijoittui 20:nneksi.

- Huonon alkukauden jälkeen pääsin palaamaan omalle tasolle niin ammunnan kuin hiihdonkin osalta. Oli todella mukavaa kilpailla, kun kaikki asiat toimivat. Tästä on hyvä lähteä kohti nuorten MM-kisoja, alkukauden erityisesti pystyammunnan kanssa tuskaillut Invenius kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Naisten puolella vahvinta suomalaismenoa piti Ahveniston Ampumahiihtäjien Erika Jänkä. Pikakilpailussa puhtaasti ampunut Jänkä sijoittui 33:nneksi ja takaa-ajossa kolmella sakkokierroksella 31:nneksi. Jänkä joutui jättämään viime viikonlopun Puolan IBU-cupin väliin sairastumisen vuoksi, mikä vei hiihtovauhdista parhaimman terän.

- Ammunta oli varsin mallikasta ja nopeuskin yllättäen ihan kärkipäätä. Pitää nyt ottaa penkalta kaikki positiivinen talteen. Hiihto oli koko viikonlopun ajan aivan luokatonta. Toki varmasti sairastuminen saattoi viedä kulkua, mutta en tiedä miten sekään olisi hiihdon näin kuutamolle ajanut. Harmittaa vaan, kun jos yhtään paremmin olisi lankku liikkunut, niin olisi paljon paremmat sijoitukset olleet otettavissa.

- Perusharjoittelun pariin kotiin ja luulen, että nähdään paljon parempaa hyvinkin pian, Jänkä päätti.

Ampumahiihdon nuorten MM-kilpailut käynnistyvät 27. tammikuuta Slovakian Osrbliessa.

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri