swix asut banneri

Välieräpaikat karkasivat suomalaisilta 23-vuotiaiden sprintissä

Juuso Haarala kaatui puolivälierässään. Kuva Otepään maailmancupista. Kuva: NordicFocus

Juuso Haarala kaatui puolivälierässään. Kuva Otepään maailmancupista. Kuva: NordicFocus

Suomalaishiihtäjien vauhti ei riittänyt välieriin nuorten MM-kisojen 23-vuotiaiden perinteisen hiihtotavan sprintissä Lahdessa maanantaina.

Jasmi Joensuu ja Vilma Nissinen selvittivät tiensä naisten erähiihtoihin. Joensuu oli eränsä kuudes. Vilma Nissinen jäi hieman pussiin ennen viimeistä laskua, mutta nousi stadionilla vielä taistelemaan jatkopaikasta. Nissinen jäi niukasti kolmanneksi, mutta oli kiinni aikavertailupaikassa. Valitettavasti viimeisessä erässä kolmas ja neljäs hiihtäjä menivät vain reilut kolme sekunnin kymmenystä kovempaa ja Nissinen tippui täpärästi jatkosta.

Juuso Haarala taisteli puolivälierässään jatkopaikasta viimeiseen laskuun asti, mutta Yhdysvaltain Peter Holmes kaatui edellä, eikä takana laskeneella suomalaisella ollut mitään mahdollisuutta väistää. Kaiken lisäksi miesten sukset menivät rytäkässä niin ristiin, että nousu kahdelle jalalle ei meinannut onnistua lainkaan. Näin Haaralan sprinttipäivä päättyi puolivälierän viidenteen sijaan.

Lauri Lepistö kurotti erässään kolmanneksi ottaen kiinnityksen aikavertailupaikkaan, mutta Verneri Suhonen vei tämän paikan seuraavassa erässä. Viidennessä erässä kazakstanilainen ja kanadalainen menivät vieläkin lujempaa, jolloin aikavertailupaikat karkasivat suomalaisilta.

Vahvasti avannut Turo Sipilä ei pystynyt haastamaan kilpakumppaneitaan viimeisen puolivälierän lopussa ollen maalissa viides. Tämän myötä suomalaishiihdot päättyivät Lahdessa maanantain osalta.

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri