swix asut banneri

Nuorten MM: Anita Korvan raju loppuvauhti toi pronssin vapaan vitosella

Kuva: Janina Pitkänen/JWSC2019

Kuva: Janina Pitkänen/JWSC2019

Anita Korva otti pronssia nuorten MM-hiihtojen 20-vuotiaiden naisten viiden kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa tiistaina.

Korva aloitti maltillisesti ollen ensimmäisessä väliajassa reilusti yli 20 parhaan ulkopuolella lähes puoli minuuttia kärjestä. Vauhti kuitenkin kiihtyi eikä hän sortunut monen kilpasiskonsa tavoin ylivauhtiin. Maalissa Korva siirtyi reiluun johtoon, mutta reilut kymmenen naista oli vielä tulematta maaliin. Näistä naisista lopulta edelle ehti vain kaksi ja näin Korva otti kisojen toisen mitalin sunnuntain sprinttipronssin päälle.

Päivän voittaja oli Ruotsin Frida Karlsson, joka teki reilun kilometrin väliaikaan jo yli kymmenen sekunnin pohja-ajan. Seuraavien kilometrien aikana ero muihin kasvoi entisestään, mutta ruotsalaisen loppumatka oli laskujohteinen. Maalissa voittomarginaali oli 11,4 sekuntia.

Norjan Helene Marie Fossesholm otti hopeaa. Anita Korvan ero voittajaan oli 19,8 sekuntia.

Kilpailussa hiihti neljä suomalaista. Josefiina Böök oli toiseksi parhaana suomalaisena 48:s. Eroa voittajaan oli 1.50.2. Rebecca Ehrnrooth oli sijalla 52 (+1.54,0) ja Hilla Niemelä 56:s (+1.55,5)

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri