swix asut banneri

Kysymysmerkkinä kisaan lähtenyt Korva sai vauhdin päälle parin kilometrin jälkeen - ”Hyvä mieli tuli tästä”

Anita Korva otti nuorten MM-kisojen toisen mitalin. Tässä hän tuulettaa sunnuntain sprinttipronssia. Kuva: Janina Pitkänen/JWSC

Anita Korva otti nuorten MM-kisojen toisen mitalin. Tässä hän tuulettaa sunnuntain sprinttipronssia. Kuva: Janina Pitkänen/JWSC

Nuorten MM-hiihtojen toisen pronssin ottanut Anita Korva oli iloisella tuulella mitaleiden ratkettua.

- Hyvä mieli tuli tästä. Lähdin vähän kysymysmerkkinä tähän kisaan, kun ei ole saanut verrata vapaalla kulkua muihin koviin tyttöihin, Korva kertoi järjestäjien nettilähetyksessä.

Korvan alku oli maltillinen, sillä 1,1 kilometrin väliajassa hän oli vasta sijalla 24 ja 28 sekuntia kisaa johtaneesta, ja sen voittaneesta Ruotsin Frida Karlssonista.

- Mietin sitä paljon, että miten tuohon kestää lähteä. Tunnustelin kroppaa. Sprintistä oli ilmeisesti vähän jäänyt happoa reiteen. Ensimmäiset vajaa pari kilometriä oli vaikeaa. Sitten lähti kulkemaan ja kroppa toimimaan, ja lopun pystyi tulemaan täysillä, Korva kertasi kisaansa.

Reipas vauhti loppuun asti toi mitalin, sillä neljänneksi hiihtänyt Puolan Izabela Marcisz jäi Korvalle noin kahdeksan sekuntia, vaikka 900 metriä ennen maalia puolalainen oli vielä sekunnin suomalaista edellä.

Alle 20-vuotiailla on viikolla jäljellä vielä 15 kilometrin yhteislähtö perinteisellä torstaina ja viestikilpailu lauantaina. Näihin startteihin Korva lähtee tekemään parhaansa, mutta laittaa jäitä hattuun mitalia odottaville.

- Uskon, että alkaa väsymystä näkyä jo, tiiviillä aikataululla kun mennään. En osaa sijoitusta sanoa, mutta tottakai ajattelin kärkipäähän itseni sijoittaa pertsallakin, hän totesi.

Miesten 10 kilometrin väliaikalähtökilpailu käynnistyy kello 14.00

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri