swix asut banneri

Nuorten MM-mitalit Korvalle välietappi kohti aikuisten menestystä

Kuva: Janina Pitkänen/JWSC2019

Kuva: Janina Pitkänen/JWSC2019

Kaksi pronssia Lahdesta jo hiihtänyt Korva valitsi myös armeijan hiihdon takia.

Toinen mitali nuorten MM-kotikisoista sai Anita Korvan huulille tiistaina hymyn, mutta lahjakkuuden tavoitteet ovat aivan muualla kuin alle 20-vuotiaiden koitoksissa. Pitkään Suomen juniorikärkeen kuulunut Korva tähyää aikuisten sarjojen menestyjäksi.

– Kivahan täällä on pärjätä, mutta teen koko ajan töitä aikuisvuosia kohti, Korva kertoi voitettuaan Lahdessa pronssia vapaan hiihtotavan viideltä kilometriltä.

Mitalin väri oli sama sunnuntain sprintissä.

Korvan edellä vitosella olivat Ruotsin ja Norjan superjuniorit Frida Karlsson ja Helene Marie Fossesholm. Heistä etenkin Karlsson on ehdolla Seefeldiin aikuisten MM-hiihtoihin. Korvakin mietti niitä kisoja, vaikkakin vähän ujosti.

– Itse en voi vaikuttaa valintoihin kuin hiihtämällä kovaa, Korva sanoi.

MM-kisanäyttöjen osalta puolentoista viikon kuluttua hiihdettävät Imatran SM-kisat ovat Korvalle tärkeät.

Korvan, 19, pääsy aikuisten MM-laduille ei olisi suomalaishiihdossa poikkeuksellista. Esimerkiksi Krista Pärmäkoski oli ensi kertaa MM-laduilla 18-vuotiaana vuonna 2009.

Perustaso kesti sairastelut

Kainuun Hiihtoseuraa edustavan Korvan vertyminen mitalikuntoon kotiladuilla on osoitus vahvasta harjoitustaustasta, sillä syksyllä hän otti takapakkia pitkän sairastelun takia. Viikkoharjoittelua kertyi vähimmillään vain viisi tuntia, leirejä jäi väliin ja kisakausi alkoi hädin tuskin joulukuussa. Hän pääsi vasta tammikuussa normaaliharjoitteluun.

– Vauhtini kasvoi viikko viikolta. Rohkenin odottaa mitalia huippuonnistumisella, Korva kertoi.

Kolmas mitalimahdollisuus on torstaina perinteisen hiihtotavan yhteislähdössä, kunhan Korva vain palautuu kahdesta mitalikilpailusta.

Nuoren hiihtäjän panostus lempilajiin on kova. Korva aloittaa huhtikuun puolivälissä Puolustusvoimien urheilukoulun valmentajansa Esko Paavolan suosituksesta, vaikka puntaroi ratkaisunsa järkevyyttä tiistainakin. Varuspalveluksen takana on ajatus armeijapestistä maajoukkuehiihtäjä Ristomatti Hakolan malliin. Työ armeijassa mahdollistaisi täysipäiväisen hiihtämisen.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri