swix asut banneri

Otepään onnistuminen antoi elonmerkkejä Johanna Matintalolle - ”Perjantain ainoa tavoite on napata mitali”

Kuva: Thibaut/NordicFocus

Kuva: Thibaut/NordicFocus

Suomen hiihtomaajoukkueen paluu Viron Otepään maailmancupista venähti niin, ettei Johanna Matintalo ehtinyt maanantaina alle 23-vuotiaiden perinteisen MM-sprinttiin.

Alkukaudesta huippukuntoa metsästäneen Matintalon kisoiksi jäävät keskiviikon vapaan kymppi ja perjantaina sivakoitava päämatka, 15 kilometrin yhteislähtö perinteisellä.

Matintalo pääsee jälleen esiintymään arvokisoissa kotiyleisön edessä – aivan kuin kaksi vuotta sitten aikuisten MM-kisoissa Lahdessa.

– Silloin osallistuin skiathloniin. Sinä kyseisenä päivänä yleisöä oli eniten paikalla. Oli hienoa hiihtää. Muistan sen fiiliksen vieläkin. Joka kurvissa ja mäessä oli porukkaa kannustamassa. Tunnelmallisesti se on paras kisani ikinä, Matintalo fiilistelee.

Matintalon alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Lupaava hiihtäjä on joutunut tuskailemaan kuntonsa kanssa. On ollut henkisesti vaikeaa.

Sen takia viime viikonloppuna Otepäässä teki hyvää. Matintalo eteni sprintin karsinnasta jatkoon ja oli lopputuloksissa 19:s. Sunnuntaina bravuurimatkalla, perinteisen kympillä, Matintalo sijoittui 15:nneksi.

– Otepään hiihdot antoivat minulle elonmerkkejä. Uskon, että kuntoni lähtee tästä hissukseen nousuun. Vaikka Lahteen tulo venyikin ja meni pitkäksi, perjantaihin on vielä aikaa.

Antaa pakkasen purra

MM-kisoja on ”kutkutellut” poikkeuksellisen napakka pakkanen. Jos Matintalo saisi valita yhteislähdön sääolon, se olisi selvä pakkaskeli.

– Ei tietysti tällainen paukkupakkanen ole kenellekään optimi, mutta kunnon talvisäässä kisan ratkaisee kunto, eivät sukset tai voitelu. Minulle käy silti keli kuin keli.

Alkukauden alavireeseen löytyi syy harjoittelusta. Matintalo ei avaa asiaa enempää, sillä hän haluaa keskittyä tärkeisiin kisoihin rauhassa.

Junnujen arvokisojen jälkeen ajatus kääntyy Imatran SM-kisoihin sekä Seefeldin MM-kisoihin.

– Imatra on viimeinen paikka, jossa ehdin antaa MM-näyttöjä. Toki nämäkin kisat ovat tärkeät. En ota kisaan suosikin viittaa. Mutta jos mitalia ei tule, en voi olla tyytyväinen, korostaa Matintalo.

STT–EERIKKI LYYTIKÄINEN

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri