swix asut banneri

Parttimaa tähyää Jauhojärven valmennuksessa korkealle

Aleksi Parttimaa hiihti uransa parasta vauhtia keskiviikkona nuorten MM-kisoissa. Kuva: Janina Pitkänen/JWSC

Aleksi Parttimaa hiihti uransa parasta vauhtia keskiviikkona nuorten MM-kisoissa. Kuva: Janina Pitkänen/JWSC

Sami Jauhojärven valmennuksessa keväästä asti harjoitellut Aleksi Parttimaa on asettanut tavoitteensa korkealle, kolmen vuoden päässä siintäviin Pekingin olympialaisiin. Keskiviikkona Parttimaa, 21, hiihti parhaana suomalaisena 14:nneksi alle 23-vuotiaiden nuorten MM-kilpailuissa Lahdessa, kun matkana oli 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

– Olen saanut Mustilta (Jauhojärvi) valmennusta vähän joka osa-alueelle: ravintoon, lihashuoltoon, harjoitteluun ja siihen, miten urheilijana kuuluu toimia joka tilanteessa, hiihtoonsa tyytyväinen Parttimaa kertoi.

Maailmancupissa hän debytoi marraskuussa Rukalla ja oli 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa 67:s. Matkaa aikuisten maajoukkuetasolle on siis vielä. Parttimaa hävisi nykyisillä kotiladuillaan voittajalle, Ranskan Jules Lapierrelle lähes puolitoista minuuttia.

– Tämän päivän hiihto oli varmaan uran paras hiihto. Mutta tässä on vielä vuosia aikaa harjoitella, päätoimisesti hiihtävä Parttimaa sanoi.

Muista suomalaisista Markus Vuorela oli 21:s (1.49 kärjestä), Juuso Tossavainen 27:s (–2.34) ja Verneri Suhonen 28:s (–2.41).

Vuorela harmitteli vauhdinjakoaan, sillä toinen vitosen kierros meni saksalaishiihtäjän peesissä liian lujaa. Tossavainen iloitsi, että sai itsestään kaiken irti ja joutui keräilemään itseään maalissa "meritähtiasennossa".

Suhonen pettyi MM-kotikisoihin, mutta käänsi odotukset tulevaan. Hän aikoo laittaa kaikki kortit Imatran SM-hiihtojen sprinttiin ja Salpausselän maailmancupin sprinttiin.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri