swix asut banneri

Ampumahiihtäjä Eder testaa sprinttivauhtiaan Imatralla ja Lahdessa

Mari Eder on palaamassa kilpaladuille. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Mari Eder on palaamassa kilpaladuille. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihtäjä Mari Eder testaa sprinttihiihdon virettään helmikuun alussa Imatran SM-kisoissa ja Salpausselän maailmancupissa. Vapaan hiihtotavan sprintti on MM-kisojen laji helmikuussa Seefeldissä, ja Ederille olisi käyttöä joukkueessa.

– Lahden maailmancupin jälkeen Mari tekee päätöksensä, mikä on hänen tunteensa hiihtämiseen, hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto kertoi Lahdessa nuorten MM-hiihtojen yhteydessä.

Haavisto ja valmennusjohto ratkaisevat Lahden 9.–10. helmikuuta hiihdettävän maailmancupin jälkeen, ketkä neljä naista kuuluvat sprintissä MM-kvartettiin. Lahden MM-hiihdoissa 2017 Eder oli parhaana suomalaisena kahdeksas.

Eder sairastui vuodenvaihteessa Tour de Ski -kiertueella, eikä ole kilpaillut sen koommin. Viime viikolla hän kertoi olleensa "yleisterveyteen" liittyvässä operaatiossa.
Eder ei ole tällä viikolla mukana päälajinsa maailmancupissa Anterselvassa.

ParmakoskialpecermisModicaNFKrista Pärmäkoski Alpe Cermisin nousussa. Kuva: Modica/NordicFocus

Pärmäkoski karsii kisoja

Seefeldin MM-sprinttiin ei ole tungosta, koska se hiihdetään monen suomalaisen kannalta huonommalla hiihtotavalla vapaalla. Suomen ykköstykki Krista Pärmäkoski ei hänkään välttämättä hiihdä MM-laduilla sprinttiä.

Sprintti avaa suomalaisten MM-hiihdot Seefeldissä 21. helmikuuta, ja avausmatkan jälkeen kahden päivän päästä on yhdistelmäkisa ja sitä seuraavana päivänä pariviesti perinteisellä.

– Sprintti tai parisprintti jää mahdollisesti pois, Pärmäkoskea pikkutytöstä valmentanut Haavisto kertoi.

Pärmäkoski on karsimassa ohjelmastaan myös MM-kisoja edeltävän Cognen maailmancupin, koska Haaviston mielestä Otepään maailmancup sujui "riittävän hyvin". Haavisto arvioi, että kisoja tulee muutenkin riittävästi ennen kauden pääkilpailuja. Pärmäkoski hiihtää viikonloppuna maailmancupia Ulricehamnissa ja perään SM-hiihdot Imatralla.

STT–KAIJA YLINIEMI

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri