swix asut banneri

Marcialongan suomalaissuosikki Luusua: "Pelottaa"

Ari Luusua ja Niko Koskela taistelevat huomenna hyvistä sijoista Marcialongassa. Kuva: NordicFocus

Ari Luusua ja Niko Koskela taistelevat huomenna hyvistä sijoista Marcialongassa. Kuva: NordicFocus

Italian suurimpaan pitkään matkan hiihtoon starttaa sunnuntaiaamuna yli 300 suomalaista. Kaikkiaan tapahtumaan on ilmoittautunut noin 7000 hiihtäjää.

Suomalaisista suurimmat odotukset kohdistuvat Ari Luusuaan. Luusua kilpaili kaksi viikoa sitten Seefeldin Ski Classics -osakilpailussa sijoittuen sijalle 23. ja viikko sittten Otepään maailmancupissa jääden vain niukasti maailmamncup-pisteiden ulkopuolelle ollen 34.

Marcialonga on Luusualle ensimmäinen ja mies myöntää, että vatsassa on ylimääräisiä perhosia.

– Pelottaa! Viimeksi on pelotattanut Vasaloppetissa ja nyt taas. Matka on pitkä ja sen aikana voi sattua mitä vaan, sanoo Luusua Kestävyysurheilu.fille.

Luusua vakuuttaa, että koko hänen edustamansa talli Team Mäenpää on hyvässä iskussa. Vain Niklas Lindvall puuttuu rivistä.

– Taktiikkana on selviytyä kolme kilometriä ennen maalia alkavan loppunousun juurellle kärkiporukassa. Mäen päällä on oltava peräsuoli pitkälllä!

Vahvalla huoltoryhmällä matkassa olevalla Team Mäenpäällä on suunniteltuna reitin varrelle 11 juottopistettä.

Olympiapannasta vapautunut sprinttitykki Kriukov myös mukana

Yksi mielenkiintoinen nimi Marcialongan starttilistalla on venäläinen Nikita Kriukov. Vancouverin sprintiihiihdon olympiavoittaja ja viisinkertainen parisprintin arvokisamitalisti asetettiin elinikäiseen olympiapannaan, mutta vetoomustuomioistuin CAS:n vapauttama Kriukov ei ole pariin vuoteen juuri ulkomailla hiihtänyt, mutta asettuu nyt viivalle.

Yle Areena näyttää Marcialongan suorana kello 8:45 alkaen.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri