swix asut banneri

Heikkinen jäi voittajan varjoon: "Ei tämä kävelemällä mihinkään muutu"

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Matti Heikkinen lykki Ukonniemen hiihtostadionilla loppusuoraa pahasti voittajan varjossa. Heikkinen hävisi 15 kilometrin kisan voittaneelle Ristomatti Hakolalle yli minuutin, kun Hakola ohitti SM-kisaladulle minuutin aiemmin lähteneen Heikkisen.

– Ei se naurata, kun minuutilla häviää pystyyn. Rise (Hakola) hiihti tasaisesti sellaista kyytiä, että vaikka minulla oli peesietu viimeisellä kierroksella, olin tosi ahtaalla, Heikkinen kertasi.

Heikkisen kausi on ollut mollivoittoinen, vaikka kokeneen hiihtäjän tuntemukset harjoituskaudesta antoivat odottaa aivan päinvastaista. Hän on ollut parhaimmillaan maailmancupissa 24:s, mutta jätti vuodenvaihteen Tour de Ski -kiertueen kesken ja palasi kotiin harjoittelemaan.

Heikkinen, 35, ei silti luovuta toivoaan Seefeldin MM-kisoissa onnistumisesta. Hän hioo arvokisakuntoaan ensi torstaista lähtien Italian Toblachissa ja hiihtää leirin lomassa 42 kilometrin Euroloppet-kilpailun Italiassa.

– Kovia asioita tekemällä tämä etenee. Ei tämä kävelemällä mihinkään muutu, Heikkinen tuumasi.

Vapaalla hiihtotavalla Anterselvan lähellä kisattava Gsiesertallauf valmistaa Heikkistä MM-kisojen päätösmatkalle, 3. maaliskuuta hiihdettävälle 50 kilometrille. Hän puolustaa siinä kisassa Lahden MM-pronssiaan.

– Hiihtoon pitää saada vauhtia. Peesihiihtoa ja räväkkää tekemistä, Heikkinen ennakoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri