swix asut banneri

Korva sai tuplajuhlat Imatran SM-laduilla: MM-valinta ja viestivoitto

Anita Korva. Kuva: Touho Häkkinen

Anita Korva. Kuva: Touho Häkkinen

Kainuun Hiihtoseuran Anita Korva sai lauantaina tuplasti juhlittavaa, sillä puoliltapäivin ratkenneen MM-valinnan lisäksi hän ankkuroi seuransa 3x5 kilometrin viestin voittoon.

Kainuulaiset kukistivat hopealle hiihtäneen Hämeenlinnan Hiihtoseuran 2,1 sekunnilla, kun Korva oli Laura Monosta väkevämpi loppuvedossa. Korvaa ennen voittajien viestiä veivät Anne Kyllönen ja Heini Hokkanen.

Kyllönen oli avaajana osuutensa nopein, mutta lumisade hillitsi vauhtia. Hän sai tehtyä nousuissa eroa muihin, mutta laskuissa takaa tulleet pystyivät laskemaan hänet kiinni. Hokkanen oli osuutensa kuudenneksi nopein, ja Korva pääsi ankkuriosuudelle kolmossijalta.

Korva kertoi tunteneensa olonsa matkan varrella välillä väsyneeksi, mutta osuuden loppuun 19-vuotiaalla riitti ruutia ja voimaa.

– En tiedä, mistä loppukiri yhtäkkiä lähti. Piti lähteä loppukiriin vasta stadionilla, mutta lähdinkin aikaisemmin, Korva kertasi.

Viime viikolla kolme nuorten MM-pronssia hiihtänyt Korva oli innoissaan valinnasta aikuisten MM-tasolle.

– On mahtava juttu, että kulkee niin hyvin, että pääsin joukkueeseen, Korva sanoi ja myönsi, että syksyn sairastelujen keskellä hän ei olisi voinut edes unelmoida Seefeldin kisoista.

– Olen onnellinen, että kunto nousi vuodenvaihteen jälkeen, Korva sanoi.

Hämeenlinnan joukkueesta Mononen ja Maija Hakala olivat aiemmin voittaneet Imatran laduilta kaksi viestikultaa ja Anni Kainulainen yhden, mutta nyt väri vaihtui hopeaksi.

Pronssia hiihti Vuokatti Ski Team Kainuu, jonka ankkurina sivakoinut Eveliina Piippo väsähti kärkivauhdista ja tuli maaliin 12,9 sekuntia Kainuun jälkeen. Vuokatin muut viestinviejät olivat Vilma Nissinen ja Susanna Saapunki.

Ankkuriosuudelle lähes 24 sekunnin johtoasemassa ampaissut Oulun Hiihtoseuran Anna-Kaisa Saari putosi neljänneksi. Oululaisista Riitta-Liisa Roponen oli kakkososuudella ylivoimaisesti nopein.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri