CHXL 550x90px webbanneri

Mari Eder luopui Seefeldin unelmistaan

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Kahden lajin taituri Mari Eder käänsi maanantaina talven tavoitteensa Seefeldin MM-kisojen sprintistä ampumahiihtoon. Loppuvuodesta terveys- ja palautumisongelmiin ajautunut Eder ei ehdi kuntoutua 19. helmikuuta alkaviin Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoihin, mutta ampumahiihdon MM-kisoihin on aikaa kuukausi.

Ampumahiihdon maailmanmestaruuksista kilpaillaan 7. maaliskuuta alkaen Ruotsin Östersundissa.

– Palaan kilpailuihin ampumahiihdon puolella, koska Östersundin kisoihin ennätän valmistautua rauhassa, Eder perusteli päätöstään maanantaina.

Eder luopui samalla paikastaan Salpausselän kisoissa. Hän teki päätöksensä jäätyään Imatran SM-kisojen sprintissä välieriin sunnuntaina.

– Valmistautuminen Imatralle meni tiukoille. Ajattelin ennalta lähteä Lahteen riippumatta siitä, miten siellä onnistun, mutta aika Seefeldin kisoihin loppuu kesken.

En ehdi kuntoon, josta olen haaveillut ja jota taistelu kärkipaikoista vaatii, Eder totesi.

Minskin kautta Östersundiin

Pettymyksen kuuli Ederin äänestä. Hän oli Lahden 2017 MM-kisojen sprintissä paras suomalainen, ja Seefeldin kisat olivat hänen tavoitteenaan siitä lähtien.
Näillä näkymin Eder kilpailee seuraavan kerran ampumahiihdon EM-kisoissa 20.–24. helmikuuta Minskissa ja jatkaa sitä kautta Östersundin kisoihin.

– Hiihdän todennäköisesti joitakin kisoja Minskissä, jos sitä ennen ei tule mitään uusia ongelmia, Eder kertoi.

Eder on saavuttanut ampumahiihdon maailmancupissa kaksi voittoa maaliskuussa 2017. Lahden MM-hiihdoissa hän sijoittui vapaan hiihtotavan sprintissä kahdeksanneksi ja Pyeongchangin 2018 talviolympialaisten vapaan hiihtotavan parisprintissä viidenneksi Krista Pärmäkosken kanssa.
Salpausselän kisoissa hiihdetään lauantaina vapaan hiihtotavan sprintti ja sunnuntaina parisprintti perinteisellä hiihtotavalla.

STT–PASI REIN

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri