swix asut banneri

Kanadassa kilpaillaan tänään lyhennetyt normaalimatkat - Mäkäräinen ladulle neljäntenä

Canmoressa on treenattu kovassa pakkasessa. Kuvassa maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Dorothea Wierer. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Canmoressa on treenattu kovassa pakkasessa. Kuvassa maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Dorothea Wierer. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu tänään Kanadan Canmoressa. 

Kova pakkanen on aiheuttanut kisajärjestäjille Canmoressa haasteita. Tällä viikolla pakkanen on laskenut jopa -30 asteen lukemiin.

Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto IBU kokeilee maailmancupissa torstaina ensimmäistä kertaa viime kaudella lanseerattua lyhennettyä normaalimatkaa, joka kehitettiin nimenomaan ääriolosuhteita, kuten pakkasta varten.

Torstain kilpailussa naisten 15 kilometrin normaalimatka on lyhennetty 12,5 kilometriin ja miesten 20 kilometrin matka 15 kilometriin. Yhdestä ohilaukauksesta saa normaalin 60 sekunnin aikasakon sijaan 45 sekuntia sakkoa. Matkat lyhentävät kilpailujen kestoja noin 10 minuutilla. Yksi lyhennetyn kilpailun etu on myös se, että miesten ei tarvitse kiertää 4 kilometrin lenkkiä, joka sisältää latujen kylmimmän kohdan.

Miesten kilpailu käynnistyy Suomen aikaa kello 21.20 ja naisten kello 23.55.

Miesten kilpailussa ei suomalaisia nähdä, mutta naisten kilpailussa suomalaisia on mukana kolme. Kaisa Mäkäräinen starttaa matkaan numerolla 4, Suvi Minkkinen numerolla 72 ja Laura Toivanen numerolla 89.

Maailmancupin ohjelma muuttui Canmoressa pakkasten myötä myös niin, että viestit kilpaillaan perjantaina ja pikakilpailut lauantaina.

Lähtölistat

Ampumahiihdon maailmancupin kokonaistilanne 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri