swix hf banneri

Kaisa Mäkäräinen 48:s Kanadassa: "Vähän tyhjä olo"

Kaisa Mäkäräinen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen sijoittui 48:nneksi ampumahiihdon maailmancupissa Kanadan Canmoressa. Mäkäräinen ampui kilpailussa yhteensä kuusi sakkoa ja jäi kilpailun voittaneesta Norjan Tiril Eckhoffista 4.48,7.

- Vähän tyhjä olo. En oikein tiedä, että mitä osaisin selittää tekemisestäni, kun itsestäkin tuntuu, että ei nyt oikein ole mitään selkeää selitystä tulokseen. Molemmissa sekä ammunnassa että hiihdossa tunnuttiin olevan aika ulapalla tänään, Mäkäräinen sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Canmoressa kilpailtiin kovassa pakkasessa ja naisten normaalimatka lyhennettiin 15 kilometristä 12,5 kilometriin. Aikasakko oli torstain kilpailussa normaalin 60 sekunnin sijaan 45 sekuntia.

- Positiivista oli se, etten ollut jäässä. Viima oli aika kylmä ja kovempi kuin aiempina päivinä. Pystyammunta tuntui suhteellisen hallitulle, vaikka sieltä ykkönen tulikin. Makuuta pitää taas koittaa pohtia koutsien kanssa paremmalla ajalla, että mitkä virheet saattoi aiheuttaa. Sitä ei kannata tässä lähteä vielä arvuuttelemaan.

Makarainen0502ManzKylmä ilma on aiheuttanut haasteita Canmoressa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Hiihto vaisua

Puhtaissa hiihtoajoissa yleensä kärkivauhtia menevä Mäkäräinen oli normaalimatkan hiihtoajassa 12:s ja jäi tällä kertaa nopeimmalle minuutin ja 16 sekuntia.

- Hiihtoaikaan olin todella pettynyt, vaikka meno tuntui ihan hyvälle kropassa. Tosin monet, kuten norjalaiset viettivät tämän väliviikon korkealla, ja heillä tuntui olevan todella hyvä suksi myös, joten ehkä se selittää heidän kovaa panosta niin naisissa kuin miehissäkin, Mäkäräinen pohti.

Sopeutumisessa haasteita

Suvi Minkkinen onnistui torstaina ampumapaikalla ja selvitti kilpailun vain yhdellä sakolla. Sijoitus oli maalissa 60:s.

- Ammuntapäivä oli hyvä, vaikka vähän jähmeältä tuntui ampua, kun oli sen verran paksummat hanskat mitä yleensä. Se näkyi myös noissa ammunta-ajoissa, että meni vähän enemmän aikaa. Fyysisesti vaikea päivä. Yleensäkin minulla korkealle sopeutuminen vie aikaa, ja neljän päivän sopeutuminen ei oikein riitä mihinkään, Minkkinen harmitteli.

Laura Toivanen oli kuudella sakolla 83:s.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri