swix asut banneri

Osa maajoukkuehiihtäjistä Cognen maailmancupin sijaan Gsiesertal Laufiin

Matti Heikkinen viimeistelee kuntoaan hiihtämällä Gsiesertal Laufin. Kuva: Nordicfocus

Matti Heikkinen viimeistelee kuntoaan hiihtämällä Gsiesertal Laufin. Kuva: Nordicfocus

Matti Heikkinen, Riitta-Liisa Roponen, Lari Lehtonen ja Perttu Hyvärinen ovat ilmoittautuneet reilun viikon päästä Italiassa hiihdettävään pitkän matkan hiihtoon Gsiesertal Laufiin. Samana viikonloppuna hiihdetään myös maailmancupia Italian Cognessa.

Heikkinen, Roponen ja Lehtonen nähdään sunnuntaina hiihdettävässä Gsiesertal Laufin vapaan hiihtotavan tapahtumassa. Perttu Hyvärisen nimi puolestaan löytyy lauantain perinteisen hiihtotavan lähtölistasta. Molemmissa tapahtumissa matka on 42 kilometriä. Ainoa nimekäs vastustaja molempina päivinä on miesten puolella venäläinen Torinon olympiavoittaja Jevgeni Dementjev.

Päävalmentaja Matti Haaviston mukaan Gsiesertal Lauf on hyvä valmistautumiskilpailu, erityisesti jos Seefeldissä päämatkana on kisat päättävä 30/50 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu.

– Larille tämä on luonnollinen ratkaisu, sillä hän ei pysty perinteistä tällä hetkellä kunnolla hiihtämään, kommentoi Haavisto Kestävyysurheilu.fille.

Matti Heikkisen ja Riitta-Liisa Roposen valmentaja Toni Roponen kertoo, että kisa on merkitty kalenteriin jo hyvissä ajoin.

– Ritun kalenterissa Gsiesertal Lauf on ollut jo pitkään. Matin osalta asiasta päätettiin tammikuussa, sillä 50 kilometriä on Seefeldissä jopa Matin päämatka, sanoo Roponen.

Gsiesertal Lauf palvelee paitsi kovana viimeistelynä, myös matkustusaikaa säästämällä.

– Cogneen olisi Toblachin valmistautumisleiriltä ihan hiton hankala mennä järkevästi, sanoo Roponen.

Cognen maailmancupissa kilpaillaan lauantaina vapaan sprinteissä ja sunnuntaina ohjelmassa on 10/15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailut.

– Suomen joukkue Cogneen päätetään lauantaina. Lahden sprintissä on jaossa vielä Seefeldin MM-lippuja, sanoo Haavisto.

Krista Pärmäkoski leireilee ainoana suomalaisena Italian Seiser Almissa. Häntä Cognessa ei nähdä.

– Samassa hotellissa asuvat Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja Ingvild Flugstad Östberg jäävät myös Cognesta pois, paljastaa Haavisto.

Gsiesertal Laufin kotisivut: https://www.valcasies.com/en/

–Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri