swix asut banneri

Lylynperä vahvisti MM-kisapaikkaansa jo Lahden aika-ajossa

Katri Lylynperä Lahden maailmancupin sprintin karsinnassa. Kuva: Modica/NordicFocus

Katri Lylynperä Lahden maailmancupin sprintin karsinnassa. Kuva: Modica/NordicFocus

Seefeldin MM-hiihtojoukkueen jäljellä olevia hiihtäjävalintoja odotettiin sunnuntaiksi Salpausselän kisojen lopuksi, mutta Hiihtoliitto on päättänyt julkistaa valinnat vasta maanantaina. Näin päätökset menevät Hiihtoliiton sääntöjen mukaan, sillä johtokunnan pitää ehtiä käsitellä ne ennen julkistusta.

Lauantain sprintin aika-ajo antoi jo vahvaa osviittaa valinnoille. Naisten vapaan hiihtotavan sprintissä suomalaisista menivät jatkoon Imatralla Suomen mestariksi hiihtänyt Katri Lylynperä ja nuorten MM-kisoissa Lahdessa kolme mitalia hiihtänyt Anita Korva. Heistä Korva pääsi MM-kokoonpanoon jo viikko sitten, mutta Lylynperä sinetöi MM-kisapaikkansa hiihtämällä jatkoon.

Miehissä jatkoon hiihtäneistä suomalaisista Joni Mäellä ja Anssi Pentsisellä on jo MM-kisapaikka, mutta Lauri Vuorinen ja tuore Suomen mestari Martti Jylhä vahvistivat asemiaan yltämällä erävaiheeseen.

Pentsinen ei silti välttämättä hiihdä sprinttiä Seefeldissä, sillä hän on kääntänyt painotustaan pitempien matkojen suuntaan uransa viimeisellä kaudella.

Kylloenen09022019ModAnne Kyllönen oli sprintin karsinnassa 40:s. Kuva: Modica/NordicFocus

Kyllönen malttaa odottaa

Anne Kyllönen oli sprintin aika-ajon 40:s ja karsiutui harmikseen pudotuseristä. Kyllönen, 31, on kuitenkin optimistinen kuntonsa kehittymisestä syksyn selkäleikkauksen jäljiltä.

– Imatraa edeltävä viikko ja tämä viikko ovat tuoneet itselle lupausta, että kunto on mennyt eteenpäin. Jokainen viikko ja viikonloppu näyttää, onko oma tuntemus oikea, Kyllönen sanoi.

Hän ei ole halunnut miettiä kautta liikaa eteenpäin, vaan keskittyy päivittäiseen tekemiseen Reijo Jylhän valmennuksessa. Kyllöstä ei ole valittu Seefeldiin.

Itävaltalaishiihdon mekka olisi Kyllösen uran viides MM-etappi.

– Kaikki tulee ajallaan, Kyllönen sanoi.

Suhonen0902201ModVerneri Suhonen jäi niukasti ulos erävaiheista Lahdessa. Kuva: Modica/NodicFocus

Suhonen pettyi vauhtiinsa

Miesten sprintissä yksi kovaa näyttöä havitellut oli Verneri Suhonen, mutta hän pettyi taas Salpausselällä. Nuorten MM-hiihtojen sprintissä hän karsiutui ensimmäisessä erävaiheessa, ja maailmancupissa hän putosi jatkosta 0,35 sekunnin erolla.

– Lahti ei ole ollut tänä vuonna minun paikkani, Suhonen tuumasi.

– MM-kisapaikoista on kova kisa, ja neljä miestä näytti menevän jatkoon.

Hän arveli, että aika-ajohiihdossa hän ei ole tänä vuonna löytänyt kunnon vauhtia. Hiihto on tasapaksua, mutta sellaisella hiihdolla ei yllä maailman parhaiden joukossa 30 parhaan joukkoon. Lahdessa Suhonen oli 33:s.

– Täytyy miettiä, pitäisikö loppukaudella testata verryttelyssä vähän kovempaa aukaisua.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri