swix asut banneri

Lylynperä odottelee MM-valintaa vanhempiensa luona – Salpausselän sprintti toi uran parhaan sijan maailmancupissa

Katri Lylynperä ja Anita Korva hiihtivät samassa puolivälierässä Lahdessa. Kuva: Modica/NordicFocus

Katri Lylynperä ja Anita Korva hiihtivät samassa puolivälierässä Lahdessa. Kuva: Modica/NordicFocus

Katri Lylynperä uskoo, että Suomen mestaruus ja Lahden maailmancupin parhaan suomalaisen asema takaavat hänelle paikan Seefeldin MM-kisoissa. Lylynperä oli Salpausselällä 18:s, mikä on hänen uransa paras sija maailmancupissa.

– Minulla on aika luottavainen olo, Lylynperä sanoi MM-valinnoista.

Lylynperä, 25, sai ensi kertaa tällä kaudella kokemusta maailmancupin erähiihdoista, koska tie vei aika-ajosta jatkoon 30 parhaan joukkoon. Vaikka välieräpaikka jäi saavuttamatta, hän ei kokenut olleensa heittopussi.

– Pystyin hiihtämään suhteellisen helposti ja hakemaan paikkoja. Vasta stadionilla avautui väylää, sanoi hyvän loppukirin ottanut Lylynperä.

Lylynperä asuu Kainuussa Vuokatissa, mutta on kotoisin Pirkanmaalta. Kotikunnan kymmenen vuotta käytössä ollut nimi Sastamala ei kuitenkaan hänelle istu, sillä Lylynperä sanoi lähtevänsä Lahdesta kotiin Vammalaan.

– Olen syntynyt Vammalassa, ja se on minulle aina ja ikuisesti Vammala. Odottelen siellä valintoja. Lähden sitten kun käsketään, Lylynperä ennakoi kisareissua.

Lahden 2017 MM-kotikisoissa hän oli sprintissä 32:s, silloinkin vapaalla hiihtotavalla.

Sprinttinaiset09022ModKuva: Modica/NordicFocus

Korva sai arvokasta oppia

Lahdessa Lylynperä ja Anita Korva hiihtivät samassa erässä, eikä kumpikaan pystynyt valtaamaan jatkopaikkaa. Korva juhli samoilla laduilla tammikuun puolella kolmea alle 20-vuotiaiden MM-pronssimitalia, mutta aikuisissa oli kovempi kyyti.

– Karsinnan 20. sija oli minulle hyvä, mutta erähiihto oli vähän ahdasta. Vähän jäin katselemaan, Korva tuumasi.

Korva, 19, sanoi oppineensa ainakin sen, ettei aikuisten kisoissa voi antaa yhtään löysää. Hänet on jo valittu MM-Seefeldiin, ja sprintti on se matka, jolle hänelle on tarjolla paikka. Jokaiseen kisaan on paikka neljälle hiihtäjälle.

– Saan oikeasti isoista kisoista kokemusta. Vähän tässä on vielä opettelua niiden suhteen, Korva sanoi.

Lauantaina hän oli ainakin sekaisin maailmancupin mediakäytännöistä, sillä Korva säntäsi tv-haastattelujen jälkeen muiden toimittajien ohi verryttelemään. Hän tuli kertomaan kirjoittaville toimittajille tuntojaan vasta siinä vaiheessa, kun sprinttikisa kääntyi jo välierävaiheeseen.

Naisten sprintin ykköseksi Lahdessa hiihti Norjan Maiken Caspersen Falla.

(STT)

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri