swix asut banneri

Vuorinen käänsi vireensä plussalle tammikuun sairastelun jälkeen

Lauri Vuorinen karsiutui niukkaakin niukemmin välieristä. Kuva: Modica/NordicFocus

Lauri Vuorinen karsiutui niukkaakin niukemmin välieristä. Kuva: Modica/NordicFocus

Sairastelun värittämän tammikuun kääntyminen helmikuuksi palautti vauhdin hiihtäjä Lauri Vuorisen suksiin. Vuorinen pääsi käyttämään vahvuuksiaan Salpausselällä maailmancupin sprinttihiihdossa, vaikka karsiutui 0,05 sekunnin erolla 12 parhaan välieristä.

– Tour de Skin jälkeen olin viikon kipeänä ja se verotti pahasti. Nyt on helpottunut olo, sillä olen pystynyt harjoittelemaan pari viikkoa hyvin ja tulosta alkaa tulla. Tämä oli urani paras vapaan hiihtotavan sprintti, Vuorinen jutteli.

Hän oli loppusuoralla kiinni välieräpaikassa, mutta Ranskan Richard Jouve meni viime metreillä ohi. Maaliviivan tappiosta huolimatta Vuorinen oli tyytyväinen.

– Eiköhän se MM-paikka ole jo varma, toivottavasti, sanoi alkukaudellakin hyvin hiihtänyt Vuorinen.

MM-joukkueeseen jo valituista hiihtäjistä Ristomatti Hakola ja Joni Mäki ovat starttaamassa Seefeldin avausmatkalle sprinttiin, jos pysyvät terveinä. Hakola kisaa Lahdessa vain sunnuntain pariviestissä. Mäki hiihti lauantain aika-ajossa hienosti kolmanneksi, mutta karsiutui muiden suomalaisten tavoin ensimmäisessä erävaiheessa.

– Olin erässä turhan aktiivinen. Olisi voinut säästellä voimia loppuun, Mäki tuumasi.

Anssi Pentsinen on myös jo valittu MM-kisoihin, mutta hänen päämatkansa on 15 kilometriä. Pentsinen haluaisi kuitenkin hiihtää myös sprintissä.

– Sprintti on kakkosmatka, mutta saisin siitä hyvän startin kisoille ja pääsisin ottamaan koneesta irti. Vire on nyt nousujohteinen, Pentsinen sanoi.

Jylhä09022019ModMartti Jylhä (vas.) oli aktiivinen puolivälierässään. Kuva: Modica/NordicFocus

Kisa neljännestä MM-paikasta

Viikon takainen Suomen mestari Martti Jylhä mietti, ettei haluaisi olla tekemässä MM-valintoja. Hänen mielestään kisa suomalaisten neljännestä sprinttipaikasta käydään hänen ja Pentsisen kesken.

– Neljäs mies ilman mitään kunnollisia tuloksia. Valinta ei ole helppo homma, Jylhä sanoi.

Jylhä hiihti Lahdessa erävaiheen avauksessa aktiivisesti ja johti puolimatkassa. Se oli ainoa mahdollinen taktiikka maailman kärkihiihtäjiä Johannes Hösflot Kläboa ja Federico Pellegrinoa vastaan. Reitin loppumatkalla tuli kuitenkin noutaja, ja maailman parhaat menivät menojaan.

Kläbo voitti vapaan hiihtotavan sprintin leikittelevän näköisesti Lahdessa ja nosti maailmancupin sprinttivoittojensa määrän 13:een. Hän on 22-vuotiaana jo tasoissa sprinttivoitoissa maanmiehensä Ola Vigen Hattestadin kanssa. Enemmän sprinttejä, 16, on mieshiihtäjistä voittanut vain Ruotsin Emil Jönsson.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri