swix asut banneri

Mäki ja Vuorinen karsiutumisesta huolimatta nousukunnossa

Joni Mäki lauantain vapaan hiihtotavan sprintissä Lahdessa. Kuva: Modica/NordicFocus

Joni Mäki lauantain vapaan hiihtotavan sprintissä Lahdessa. Kuva: Modica/NordicFocus

Joni Mäki ja Lauri Vuorinen uskovat olevansa nousukunnossa sopivasti Seefeldin MM-hiihtojen lähetessä, vaikka kaksikko karsiutuikin Lahdessa maailmancupin pariviestin finaalista.

– Minulla on hyvä tunne. Hiihto alkaa kulkea oikeaan aikaan. Kerrankin näin päin. Viime vuonna Koreaa kohti kunto oli jopa vähän laskussa, mutta nyt ollaan eri kurssissa, Vuorinen vertasi olympiakauteen.

Vuorinen sairasteli tammikuun alussa, mutta sai taudin jälkeen harjoiteltua pari viikkoa täysipainoisesti. Se tuottaa tulosta ja nostaa itseluottamusta.

Vuorista ei ole vielä virallisesti nimetty Seefeldin joukkueeseen, mutta lauantain hyvän sprinttihiihdon jälkeen Vuorisen asema oli selvä. Mäki lähtee Itävaltaan uransa ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin.

– Ihan ok vaiheessa olen. Tänään en ollut parhaassa iskussa, sillä sain eilen hyvin irti sprintissä. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä valmistautumaan MM-kisoihin, Mäki kertoi.

Mäki ja Vuorinen hiovat arvokisavirettään Italian Toblachissa tiistaista lähtien.

Salpausselällä Vuorinen otti alkuerän kymmenennen sijan omaan piikkiinsä, sillä hän meni osuudellaan polvilleen.

– Kaaduin tuplatunnelin nousun jälkeen, kun lähdettiin laskuun. Kärki karkasi todella kauas, ja peli oli siinä, Vuorinen harmitteli.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri