swix asut banneri

Haavisto pähki MM-valinnat selväksi – Kyllösen tuloskunto nousi ajoissa

Katri Lylynperä valittiin Seefeldin MM-kisoihin. Kuva: Modica/NordicFocus

Katri Lylynperä valittiin Seefeldin MM-kisoihin. Kuva: Modica/NordicFocus

Suomen joukkue ensi viikolla alkaviin pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuihin täydentyi maanantaina, kun Hiihtoliitto kertoi täydennysvalinnoista. Matkalipun Seefeldiin nappasivat maastohiihtäjistä Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Susanna Saapunki ja Lauri Vuorinen.

Sprintin Suomen mestari Martti Jylhä valittiin kotiin jääväksi varahiihtäjäksi.

– Miesten valintatilanne oli vaikein. Martti ja Anssi (Pentsinen) hiihtivät Salpausselän maailmancupissa samassa sprintin erässä, ja Anssi sijoittui paremmin, kertoi maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto puhelimitse STT:lle.

Pentsinen oli jo aiemmin MM-kilpailuihin nimettyjen urheilijoiden joukossa ja on käyttökelpoinen sprintin lisäksi myös muilla matkoilla. Vuorinen alleviivasi valintansa Salpausselän sprintin 14. sijallaan.

Kylloenen10021ModAnne Kyllönen. Kuva: Modica/NordicFocus

"Viikonloppu viikonlopulta parempaa"

Anne Kyllönen hiihti Salpausselällä parisprintissä viidenneksi Johanna Matintalon kanssa. Kokenut arvokisakävijä Kyllönen kävi viime kesänä selkäleikkauksessa välilevyn pullistuman vuoksi, mutta kuntoutui talveen mennessä.

– Annen suoritukset ovat olleet viikonloppu viikonlopulta parempia, Haavisto kommentoi.

Haaviston mukaan Katri Lylynperä todisti kuntonsa helmikuun alussa Imatran SM-kilpailuissa ja viikkoa myöhemmin Salpausselän maailmancupissa. Susanna Saapunkia ei Lahdessa nähty.

– Susanna antoi parhaat näyttönsä jo joulukuussa Lillehammerin maailmancupissa, Haavisto viittasi sijoihin 20 ja 21..

– Sen jälkeen hänelle tuli vaikeampi jakso, mutta Imatralla oli jo parempaa. Susannan päämatka on 30 kilometriä, ja hän voi toimia varahiihtäjänä monilla matkoilla.

Osa Suomen joukkueesta on jo leireillyt Keski-Euroopassa.

– Avausmatkojen kilpailijat halutaan selville mahdollisimman nopeasti, kun urheilijat saapuvat Seefeldiin. Ensin siis sprintit ja skiathlon (yhdistelmähiihto), Haavisto 

STT–PETTERI IKONEN

Suomen hiihtäjät Seefeldiin

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri