swix asut banneri

Heidi Nikkinen kuudes Nuorten Olympiafestivaalien ampumahiihdossa

Heidi Nikkinen ampumahiihdon nuorten MM-kisoissa tammikuussa. Kuva: Petri Hara

Heidi Nikkinen ampumahiihdon nuorten MM-kisoissa tammikuussa. Kuva: Petri Hara

Ampumahiihtäjillä olivat vuorossa Nuorten Olympiafestivaaleilla Bosnia-Hertsegovinan Sarajevossa pikakilpailut tiistaina. Heidi Nikkinen hätyytteli kovavauhtisella hiihdollaan mitalisijoja tyttöjen kuuden kilometrin kisassa.

Kilpailun voiton vei yhden sakkokierroksen ampunut Norjan Hanna Börve. Nikkinen jäi kärjestä 46,8 sekuntia.

- Makuulta tuli kolme sakkoa, mikä vähän harmittaa. Pysty oli hyvä ja mietin ampumapaikalle tullessani, että tästä jos ampuu nollat, niin on vielä ihan ok. Onneksi se menikin niin, oli iso henkinen juttu itselleni. Hiihtovauhti oli tänään hyvä ja vauhdinjakokin ihan ok, kertasi Nikkinen kuudetta sijaansa tiedotteessa.

Muista suomalaisista Johanna Isojärvi sijoittui 21:nneksi, Emilia Irvankoski 37:nneksi ja Kaisa Keränen 39:nneksi.

Poikien 7,5 kilometrin sprintissä suomalaisittain parhaasta suorituksesta vastasi Matias Maijala 22:nnella sijallaan.

- Ihan normaali suoritus oli. Yksi sakko, ei sen enempää ja hiihto aika tasaista; ei raskasta, mutta ei kovin lentävääkään. Ihan omalla tasolla mentiin, kuvaili Maijala.

Ville-Valtteri Karvinen oli 60:s, Henri Heikkinen 62:s ja Eetu Petrelius 75:s.

Maastohiihdossa siirryttiin vapaaseen hiihtotapaan

Maastohiihdossa kisattiin tiistaina vapaalla hiihtotavalla. Poikien 7,5 kilometrin kisassa paras suomalainen oli Tino Stenman sijoittuen 15:nneksi.

- Vauhdinjakoa olisi voinut vähän miettiä, olisi voinut aloittaa rauhallisemmin. Muuten oli kaikin puolin todella onnistunut päivä, suksi ja mies toimi, kertoi Stenman.

Kilpailun muista suomalaisista Emil Liekari oli 27:s, Alexander Ståhlberg 36:s ja Niilo Moilanen 53:s.

Tyttöjen viiden kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi tänään Hilla Niemelä sijoittuen 24:nneksi.

- Nyt ei enää tuntunut niin pahasti se, että oltiin korkealla, sai itsestään nyt paljon paremmin irti. Ensimmäisellä kierroksella passailin ylämäissä, ettei tulisi niin paljon maitohappoja. Tasaisilla ja helpoilla pätkillä yritin korvata sitä. Toisella kierroksella yritin pitää samaa vauhtia yllä ja lyödä kunnolla ylämäkiinkin. Sijoitus ei ollut erityisen hyvä, mutta olen ihan tyytyväinen, kun eilinen oli niin pohjanoteeraus, Niemelä kuvaili.

Siiri Kaijansinkko oli 29:s, Lotta Kurttila 36:s Aino Pihlava 41:s.

Nuorten Olympiafestivaalit jatkuvat tänään ampumahiihdon normaalimatkoilla. Pojat starttaavat Suomen aikaa kello 11 ja tytöt kello 14.

Tulokset

 

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri