swix asut banneri

Suomalaisnaiset jäivät sprinttikarsintaan Cognessa: "Vähän alavireinen päivä"

Anne Kyllönen oli parhaana suomalaisena 44:s Cognen sprintissä. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Anne Kyllönen oli parhaana suomalaisena 44:s Cognen sprintissä. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Anne Kyllönen, Emmi Lämsä ja Vilma Nissinen starttasivat suomalaisista Gognen maastohiihdon maailmancupin sprinttiosakilpailuun Italiassa. Kolmikko sijoittui vapaan hiihtotavan karsinnassa päivän 30 parhaimman hiihtäjän ulkopuolle, joten heidän taipaleensa päättyi aika-ajoon.

Päävalmentaja Matti Haavisto uskoo huomisen olevan parempi päivä suomalaisittain.

- Vähän alavireinen päivä. Varsinkin Annelta odotin parempaa. Hän itsekin odotti enemmän harjoituksen perusteella. Eilen tekeminen näytti ihan hyvältä, mutta Anne ei ollut päivän suksivalintaan tyytyväinen. Oli haastavaa löytää kuivahkoon pakkaslumeen sopivaa suksea, Haavisto sanoi tiedotteessa.

- Erot muodostuivat radalla aika isoiksi. Kilpailupaikka on noin 1500 metrissä, se varmasti näkyy isoissa eroissa. Sillä ei voi tietenkään selittää kaikkea. Uskoisin, että huomenna on parempi päivä, kun vuorossa on hyvät suomalaismatkat. Iivo ja Kerttu lähtevät etunenässä taistelemaan hyvistä sijoituksista.

Kilpailut jatkuvat huomenna perinteisen hiihtotavan kilpailuilla. Miehet hiihtävät 15 kilometriä ja naiset 10 kilometriä.

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri