KU Rollerski 550x90px

Anne Kyllösen kova työ alkaa vähitellen tuottaa tulosta

AnneKyllonen140112 hemmersbachKainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen on kuluneena talvena vakiinnuttanut paikkansa entistä vahvemmin paikkansa Suomen maailmancupin kilpailuja kiertävässä joukkueessa.

AnneKyllonen140112 hemmersbachAnne Kyllönen hiihti hienosti viidenneksi Milanon sprintissä. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusKainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen on kuluneena talvena vakiinnuttanut paikkansa entistä vahvemmin paikkansa Suomen maailmancupin kilpailuja kiertävässä joukkueessa parhaimpina saavutuksinaan Rukan ja Milanon sprinttien viidennet sijat. Kyselläänpä hiukan Annen kuulumisia näin keskellä kautta.

Hei Anne! Kertoisitko ensin hiukan itsestäsi Hevoskuurin lukijoille?

– Olen 24 -vuotias kilpahiihtäjä Kajaanista. Hiihdon olen aloittanut 3 -vuotiaana. Toissa vuonna nousin B -maajoukkueeseen ja viime vuonna puolestaan A -maajoukkueeseen. Hiihdon lisäksi toimin mukana LadyAtlas nimisessä Liikunta - ja Hyvinvointikeskuksessa.

Olet nyt tänä talvena vakiinnuttanut paikkasi maajoukkueessa ja maailmancupin kisoissa. Näetkö sille jotain erityistä syytä, vai alkaako tehty työ vain tuottaa tulosta?

– Ei sille ole mitään erityistä syytä. Olen tehnyt monta vuotta kovasti töitä hiihdon eteen. Olen edennyt urheilijan uraani varmasti yhdestä pisimmän kaavan kautta.

Millaista sinun harjoittelufilosofia on ja onko tälle kaudelle tullut muutoksia? Kuinka kovista määristä sinun kohdalla puhutaan ja mitkä ovat harjoittelun painopistealueet? Onko sprinttiharjoittelulla pääpaino sinun harjoittelussasi?

– Muutoksia harjoitteluun ei ole juurikaan tullut tälle kaudelle. Harjoittelen monipuolisesti, määristä en juurikaan osaa sanoa mitään koska en pidä harjoituspäiväkirjaa.

Parhaimmat tuloksesi ovat toistaiseksi vielä tulleet sprintissä, onko tarkoitus jatkossakin keskittyä niihin vai haluaisitko panostaa myös normaalimatkoihin enemmän?

– Tarkoitus on jatkossakin panostaa kaikkiin matkoihin tasapuolisesti, eli en ole erikoistumassa sprintteihin. Enkä itse asiassa ole tähänkään mennessä panostanut niihin, ne ovat vain sattuneet kulkemaan vielä hitusen paremmin kuin normaalimatkat. Mutta ero on onneksi kuroutumassa kiinni.

Mitkä nostaisit tämän talven parhaimmiksi kisoiksesi ja mitä odotat ja tavoittelet vielä loppukaudelta?

– Oberstdorfin pursuit kisan 11. sija Tour de Skillä sekä Val di Fiemmen 10km perinteisen 13. sija ovat olleet itselleni arvokkaimpia suorituksia. Totta kai myös Rukan ja Milanon maailmancupin sprinttien viidennet sijat ovat nostattaneet luottamustani tekemiseen. Toivon koko loppukaudelle tasaista hyvää menestystä ja toivottavasti ainakin muutamassa kisassa saisi vielä hiihdettyä erityisen hyviä hiihtoja. Loppukauden ohjelma sopii minulle erittäin hyvin.

Entä tulevaisuutesi hiihtäjänä? Mitä haluat vielä hiihtäjänä saavuttaa urallasi ja onko sinulla jotain pitkän tähtäimen tavoitteita?

– Haluan nousta maailman parhaiden hiihtäjien joukkoon ja saavuttaa arvokisamitaleja, mieluiten kirkkaimpia. Koen, että minulla on hyvin aikaa edetä urallani, sillä vuosia edessä on vielä paljon.

Entä mikä lempiharjoituksesi kesällä sulan maan aikaan ja talvella kilpailukaudella?

– Pidän suoharjoittelusta kesällä erittäin paljon ja talvella kyllä kisat vetää vahvasti puoleensa. Eli kovat treenit ja kisat.

Suurkiitokset haastattelusta ja tsemppiä loppukauden koitoksiin!

– Kiitos. Erittäin hyvää kevään jatkoa Hevoskuurin lukijoille!

>> Anne Kyllösen kotisivut

- Tero Viljanen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri