motion banneri

Kaisa Mäkäräinen kolmanneksi sattumuksista huolimatta: "Jäin jumiin pyssyyn"

Kaisa Mäkäräinen nousi tällä viikolla toistamiseen palkintokorokkeelle maailmancupissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen nousi tällä viikolla toistamiseen palkintokorokkeelle maailmancupissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen onnistui jälleen ampumahiihdon maailmancupissa sijoittumalla takaa-ajon kolmanneksi lauantaina Yhdysvaltojen Soldier Hollow'ssa. Kilpailun voittoon hiihti Saksan Denise Herrmann ennen maanaistaan Franziska Hildebrandia. Mäkäräinen jäi kärjestä 16,5 sekuntia.

- Yllättävän hyvin palautui eilen ja hyvin jaksoin hiihtää vielä tänäänkin. Siinä kisan alkupuolella oli kaikenmoisia sattumuksia. Jäin jumiin pyssyyn ja siinä meni tosi kauan aikaa. Ase meni sillä tavalla selkään, että valjaat jäivät jumiin. Ennen kuin pääsin aloittamaan sakkokierrokset, ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin laittaa sauvat polvien väliin, ottaa ase pois selästä, vapauttaa valjaat ja jatkaa matkaa, Mäkäräinen kertasi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa. 

Mäkäräinen aloitti kilpailun kahdella sakkokierroksella, mutta ampui sen jälkeen enää yhden ohilaukauksen ensimmäiseltä pystypaikalta.

- Varmaan aika lähellä olisin ollut voittotaistelussa ilman sitä alun hässäkkää. Kaikki tämmöisetkin jutut kuuluu lajiin, mutta siitä kun selvittiin, niin kisa lähti rullaamaan, ja loput ammunnat tuntui kaiken kaikkiaan hyvälle. Pysty on täällä aika haasteellista korkeuden takia, ja aikamoisen heilunnan jälkeen löytyi tähtäin täplälle. Ja onneksi viimeisellä kierroksella jaksoi vielä hiihtää niin, ettei Kuzmina ja Olsbu päässyt siihen kantaan, kovalla viimeisellä kierroksella podium-sijoituksen varmistanut Mäkäräinen iloitsi.

Makarainen160219manzKuva: Manzoni/NordicFocus

Suvi Minkkinen ylsi 50:nneksi ja sivusi uransa parasta maailmancup-sijoitusta. Kaksi sakkokierrosta ampunut Minkkinen nousi takaa-ajossa kymmenen sijaa.

- Tänään kroppa tuntui jo paljon pirteämmältä. Selvästi tarvitsi vähän enemmän aikaa sopeutumiseen. Ammunta oli hyvä, mutta tietysti kun molemmat sakot tulivat viimeiseltä ampumapaikalta, niin se vähän harmittaa. Yhteensä vain kolme sakkoa kolmessa edellisessä kisassa on tosi hyvä suoritus. Hyvillä mielin voi lähteä täältä kotiin.

Laura Toivanen joutui takaa-ajossa kierroksella ohitetuksi.

Tulokset

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri