motion banneri

Kerttu Niskanen hiihti voittoon Cognen maailmancupissa!

Kuva: Thibaut/NordicFocus

Kuva: Thibaut/NordicFocus

Kerttu Niskanen nappasi voiton maastohiihdon maailmancupin 10 kilometrin perinteisen väliaikalähtökilpailussa sunnuntaina Italian Cognessa.

Niskanen hiihti nousujohteisen kilpailun. Kahden ja viiden kilometrin väliajoissa Niskanen oli vielä kolmantena, mutta 8,1 kilometrin kohdalla jo toisena vain 0,8 sekuntia Sveitsin Nadine Fähndrichiä perässä. Maalissa ero kaksikon väilillä oli lopulta kolme sekuntia. Kilpailun kolmanneksi sijoittui Venäjän Natalja Neprjajeva 12,6 sekuntia kärjestä.

Neljäs oli Venäjän Julia Belorukova 14,4 sekuntia Niskasen takana. Viides oli Venäjän Alisa Zhambalova ja kuudes Saksan Victoria Carl.

Maailmancup-debyyttinsä tehnyt Ruotsin junioritähti Frida Karlsson aloitti kilpailun hurjasti ja johti 2,2 kilometrin väliaikapisteellä jo lähes kahdeksalla sekunnilla. Ruotsalainen hyytyi kuitenkin loppua kohden ja sijoittui lopulta seitsemänneksi 34,8 sekuntia kärjestä.

Anne Kyllönen oli toiseksi parhaana suomalaisena 10:s vajaan minuutin kärjestä. Vilma Nissinen nappasi uransa ensimmäiset maailmancupin pisteensä sijoittumalla 23:nneksi.

Tulokset

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri