motion banneri

Roponen ykkönen Gsiesertal Laufissa - Heikkinen ja Saapunki kakkossijoille

Riitta-Liisa Roponen ja Susanna Saapunki viimeistelivät MM-kuntoaan hiihtämällä 42 kilometriä kilpaa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Riitta-Liisa Roponen ja Susanna Saapunki viimeistelivät MM-kuntoaan hiihtämällä 42 kilometriä kilpaa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Riitta-Liisa Roponen hiihti voittoon sunnuntaina Italiassa Gsiesertal Laufin pitkän matkan hiihtokilpailussa. Matti Heikkinen ja Susanna Saapunki nappasivat kilpailussa kakkossijat.

Roponen käytti 42 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuun aikaa 1:53.02,8. Toiseksi sijoittunut Susanna Saapunki jäi voittajasta kaksi minuuttia. Kilpailun kolmas oli Italian Laura Restagno jo lähes 15 minuuttia kärjestä.

- Ritu hiihti nousujohteisesti. Alku oli maltillinen ja viimeiset 10 kilometriä tuli kovempaa. Hyvä harjoitus, tiivisti valmentaja Toni Roponen Kestävyysurheilu.fille.

Naisten kilpailua väritti edessä startannut 400 hengen miesten ryhmä, joita kärkinaiset saivat matkan aikana ohitella.

HeikkinenGsiesertalLauf  Matti Heikkinen (vas.) hiihti Italiassa 42 kilometrillä toiseksi. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Heikkisen kunto mennyt eteenpäin

Heikkinen sijoittui miesten 42 kilometrin vapaalla toiseksi Venäjän Alexey Chervotkinin jälkeen. Kaksikko karkasi muilta kilpailun puolimatkassa, ja maalikamerakuva ratkaisi voiton lopulta venäläiselle. Heikkinen käytti kilpailuun aikaa 1:42.14,8. Kolmanneksi sijoittunut Itävallan Bernhard Flaschberger jäi kärjestä vajaat kaksi minuuttia.

- Chervotkin on hyvä mittari, hiihtää 50 kilometriä Seefeldissä. Matin kunto on mennyt eteenpäin viiden viikon jaksolla vuoden vaihteen jälkeen. Nyt palautellaan ja odotetaan superkompensaatiota, Roponen kommentoi.

Heikkinen hiihtää Seefeldissä yhdistelmäkilpailun. Sen sijaan Riitta-Liisa Roponen hiihtää MM-kisoissa vain vapaata ja jättää yhdistelmäkilpailun väliin.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri