motion banneri

Teemu Virtasella edessään mieletön urakka - Vasaloppet kaksi kertaa putkeen

Teemu Virtanen on reilun viikon kuluttua kovan haasteen edessä. Kuva: Adam Klingeteg/Red Bull Content Pool

Teemu Virtanen on reilun viikon kuluttua kovan haasteen edessä. Kuva: Adam Klingeteg/Red Bull Content Pool

Teemu Virtanen ja Ruotsin Jan Erik Länta ovat kovan urakan edessä. Kaksikko aikoo hiihtää Ruotsin legendaarisen Vasalopettin kahdesti putkeen.

Vasaloppetissa hiihdettävä matka Sälenista Moraan on 90 kilometriä. Virtanen ja Länta starttaavat tuplamatkalleen torstaina 28. helmikuuta aikaisin aamusta. Neljä päivää ennen kuin 15 000 hiihtäjää säntää omalle taipaleelleen.

- Jokainen on tervetullut liittymään seuraamme hetkeksi tai koko matkan ajaksi Morasta Moraan, Virtanen ja Länta kutsuvat.

Virtanen arvioi, että hänellä menee noin 10 tuntia hiihtää Morasta Säleniin ja takaisin. Länta pyrkii selvittämään 180 kilometrin matkan 14 tunnissa. Länta starttaa taipaleelleen kello 7 aamulla, kaksi tuntia Virtasta aiemmin.

- Tämä tulee olemaan toiseksi pisin matka, mitä olen koskaan hiihtänyt. Ainoastaan Red Bull Nordenskiöldsloppet (220 km) on vielä pidempi ja raskaampi, Länta ennakoi.

VasaloppetaikatauluKaksikon alustava aikataulu Morasta Säleniin ja takaisin.

Länta on osallistunut kaikkiin kolmeen nykyaikaiseen Red Bull Nordenskiöldsloppet -kilpailuun ja on yksi niistä 17 hiihtäjästä, jotka ovat onnistuneet selvittämään maailman pisimmän hiihtokilpailun joka vuosi, vuodesta 2016 lähtien. Myös Teemu Virtanen on selvittänyt kilpailun kerran. Virtanen sijoittui 13:nneksi vuonna 2018.

- Haluan tällä tempauksella osoittaa, että tavallinen pitkän matkan hiihtäjää pystyy vielä kovempaankin haasteeseen ja hiihtämään Red Bull Nordenskiöldsloppetin, Länta sanoo. 

- Toivottavasti tämä osoittaa ihmisille, että samalla tavalla kuin pyöräilyssä ja triathlonissa, myös hiihdossa on kilpailuja, jotka kestävät useita tunteja, Virtanen lisää.

Teemu Virtanen piti hallussaan 24 tunnin hiihdon maailmanennätystä (433 kilometriä) vuodesta 2010 viime kevääseen saakka.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri