motion banneri

Ampumahiihdon EM-kilpailut käynnistyvät tänään - mukana kovia nimiä

Tarjei Bö kilpailee Minskin EM-kisoissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Tarjei Bö kilpailee Minskin EM-kisoissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihdon EM-kilpailut käynnistyvät keskiviikkona miesten ja naisten normaalimatkoilla Valko-Venäjän Minskissä.

Osa ampumahiihtohuipuista jätti maailmancupin Pohjois-Amerikan kiertueen väliin ja keskittyi sillä väliin harjoittelemaan. Nyt alkavissa EM-kisoissa nähdäänkin nippu kovan luokan tekijöitä.

Kello 15 starttaavassa miesten 20 kilometrin kilpailussa mukana ovat muun muassa Norjan Tarjei Bö, Ukrainan Sergii Semenov ja Tsekin Ondrej Moravec. Venäjä on mukana nelikolla Matvey Eliseev, Dmitry Malyshko, Anton Babikov ja Maxim Tsetkov. Myös Ruotsi on lähtenyt kilpailuun mukaan ykkösmiehillään, Sebastian Samuelssonilla ja Martin Ponsiluomalla.

Suomalaisista päivän kisassa ovat mukana numerolla 3 Olli Hiidensalo, 29 Tero Seppälä, 58 Jaakko Ranta, 86 Tuukka Invenius ja 102 Otto-Eemil Karvinen.

Naisten kello 18.30 käynnistyvässä 15 kilometrin kilpailussa kovia nimiä ovat muun muassa Ruotsin ykkösnelikko: Emma Nilsson, Hanna Öberg, Mona Brorsson ja Anna Magnusson, Venäjän Irina Starykh ja Ekaterina Yurlova-Percht sekä Ukrainan kaksoset Vita ja Valj Semerenko.

Myös isäntämaan, maailmancupin kokonaiskilpailussa kahdeksantena oleva, Iryna Kryuko on yksi ennakkosuosikeista. Äitiyslomalta palaileva Sveitsin Selina Gasparin on myös kilpailussa mukana.

Suomalaisista normaalimatkalle starttaavat numerolla 10 Sanna Markkanen, 35 Erika Jänkä ja 58 Jenny Fellman.

Mari Ederin oli myös alunperin määrä osallistua EM-kisoihin, mutta hän joutui jättämään kilpailut väliin sairastumisen vuoksi. 

EM-kilpailuissa ohjelmassa ovat lisäksi sekaviestit, pikakilpailut ja takaa-ajot.

Kilpailuja voi seurata suorana täältä.

Lähtölistat

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri