swix asut banneri

MM-debytantti Korva oppii koko ajan uutta: "Pitää vähän miettiä, mitä somessa julkaisee"

Anita Korva juhli kolmea pronssia nuorten MM-kisoissa Lahdessa. Kuva: Janina Pitkänen

Anita Korva juhli kolmea pronssia nuorten MM-kisoissa Lahdessa. Kuva: Janina Pitkänen

Aikuisten maailmanmestaruuskisojen ympyrät ovat tuntuneet Anita Korvasta niin kotoisilta, että hän toivoo pääsevänsä samoihin tunnelmiin monta kertaa urallaan. Korva on 19-vuotiaana Suomen joukkueen kuopus Seefeldissä.

– Yritän seurailla, mitä meidän ja muiden maiden huiput tekevät. Kokonaisuutta ei tietysti näe, mutta on pieniä asioita, joista voi oppia uutta, Korva kertoi keskiviikkona Suomen joukkueen mediatilaisuudessa.

Korva on kuulunut muutaman vuoden Suomen hiihdon suuriin tulevaisuuden lupauksiin, mutta nuorten MM-kisojen kolme pronssimitalia Lahdesta nostivat hänet tutuksi nimeksi isommallekin yleisölle. Se on tuonut uudenlaista vastuuta.

– Pitää vähän miettiä, mitä somessa julkaisee ja mitä tekee. Ei voi samalla lailla mennä ja tehdä, vaan pitää pystyä pitämään urheilullinen kuva ja kunnioittaa tukijoidenkin arvoja, Korva sanoi.

Kolme päivää sitten hän julkaisi Instagramissa itsestään kuvan hiihtämässä ilman paitaa lämpimässä Seefeldissä. Se herätti huomiota. Tilanteen saama huomio hymyilytti Korvaa, sillä hän oli kotona ennen MM-kisoihin lähtöä lievästi nuhainen ja huilasi pari päivää.

– Oli minulla muuten enemmän vaatetta, enkä ajatellut, että kuvaamiseen kuluva minuutti haittaa, Korva naurahti kuvalle.

Korva aloittaa Seefeldin kisat torstain sprintillä ja on kisojen loppuvaiheen varahiihtäjän roolissa.

– Tämä sprinttirata ei ole minun vahvuuksilleni paras. Se on loivapiirteinen, eikä minulla oikein riitä vauhti kevyelle ja nopealle radalle, Korva tuumi ja kaipasi kovempia nousuja ja vauhdikkaampia laskuja, joissa pääsisi laskuasentoon.

STT–KAIJA YLINIEMI

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri