swix hf banneri

Vapaan hiihtotavan sprintti tylytti Suomen naishiihtäjiä: "Enempää ei ollut tehtävissä"

Katri Lylynperä. Kuva: Modica/NordicFocus

Katri Lylynperä. Kuva: Modica/NordicFocus

Vapaan hiihtotavan sprintti osoittautui odotetun tylyksi avauslajiksi Suomen naishiihtäjille Seefeldin MM-laduilla. Nelikko Anita Korva, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä ja Laura Mononen karsiutui jatkosta 1,2 kilometrin aika-ajossa.

Lähimpänä paikkaa 30 hiihtäjän erävaiheeseen oli Kyllönen, joka jäi jatkopaikasta 0,65 sekuntia.

– Harmittaa noin olematon karsiutuminen jatkosta. Keli on aika hidas, ja radalla pitää tehdä koko ajan töitä, 33. sijalle päätynyt Kyllönen sanoi.

Kyllönen, Korva ja Mononen jatkavat MM-kisoja eteenpäin, mutta Lylynperälle alle kolme minuuttia kestänyt sprintti oli kisojen ainoa startti. Pettymys purkautui kyyneleinä.

– Yllätyin jo ensimmäisellä väliaikapisteellä, kun olin jo siinä neljä sekuntia jäljessä. Siihen vaiheeseen se oli aika paljon, Lylynperä sanoi.

Hän arvioi, ettei vauhti kantanut loppuun asti. Lylynperän sijoitus oli 45:s. Kaksi vuotta sitten MM-Lahdessa hän oli vastaavalla matkalla 32:s.

– Juuri mitään enempää ei ollut tehtävissä kuin mitä nyt tuli tehtyä ladulla, Lylynperä tiivisti.

Korva pysyy kisoissa varahiihtäjänä

Korva debytoi aikuisten MM-kisoissa 51. sijalla. 19-vuotias ei ripotellut tuhkaa päälleen, vaikka toivoikin itseltään parempaa.

– Tämä ei muuta ajatuksiani tulevaisuudesta. Ajattelen tätä reissua opettavana, vaikka tämä jäisikin ainoaksi startiksi, Korva sanoi. Hän jatkaa Seefeldissä varahiihtäjän roolissa viikon kuluttua hiihdettävään viestiin asti.

Mononen ei ole aiemmin startannut arvokisoissa sprinttiin, eivätkä odotukset olleet kovin korkealla epätavallisella matkalla. Mononen oli 54:s.

– Olo tuntui hyvältä, mutta minun fysiikkani ei riitä tehojen tuottamiseen. Minulle olisi sopinut paremmin pidempi rata, Mononen totesi.

Aika-ajoissa kovinta vauhtia piti Ruotsin Maja Dahlqvist ennen Sveitsin Nadine Fähndrichiä ja Ruotsin Hanna Falkia.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri