motion banneri

Tuomarineuvosto hylkäsi estäneen ja tönineen Ustjugovin - Kläbo keräsi tyylipisteet

Kuva: Modica/NordicFocus

Kuva: Modica/NordicFocus

Sprintin maailmanmestariksi hiihtänyt Johannes Hösflot Kläbo karisti nopeasti mielestään venäläisen Sergei Ustjugovin totaalisen hermostumisen Seefeldin MM-sprintissä.

Ustjugoville tulistuminen kävi kalliimmaksi, sillä tuomarineuvosto hylkäsi venäläisen kisasta kahden varoituksen takia.

– Minusta Sergein käytös pitää ottaa positiivisena. Se kertoo, että hän on hyvässä kunnossa ja haluaa menestyä näissä kisoissa, Kläbo tuumasi diplomaattisesti.

Norjalainen Kläbo, 22, selvisi välierän kaksintaistelusta voittajana ladulla ja tyylipisteissä. Hän pysyi suksillaan pystyssä, vaikka Ustjugov yritti kurvissa väkisin hänen edelleen ahtaasta raosta. Maalissa Kläbo saattoi vain katsella hämmentyneenä, kun Ustjugov kävi tuuppimassa häntä ja taputtamassa kasvoille.

Tuomarineuvosto antoi Ustjugoville, 26, ensin varoituksen ladulla estämisestä ja toisen perään epäurheilijamaisesta käytöksestä. Se tarkoitti hylkäystä, mutta Ustjugov pystyy jatkamaan kisoja. Hän hiihti sprintissä välieriin, mutta putosi hylkäyksen takia 12 parhaan joukosta.

Ustjugov naureskeli

Ustjugov rauhoittui pian välikohtauksen jälkeen ja jakeli hymy huulillaan tulkin avulla kommentteja tv-kanavien haastatteluissa.

– En pystynyt lyömään Kläboa ladulla, joten päätin lyödä hänet tappelussa, Ustjugov naureskeli Ruotsin SVT-kanavalle.

Kisojen tuomarineuvosto kuuli Ustjugovia hänen epäurheilijamaisen käytöksensä takia.

– Ymmärrän toki, että sain varoituksen. Mutta kauden aikana minua on kolhittu monesti, mutta kukaan ei ole saanut varoitusta, Ustjugov totesi SVT:lle.

STT–KAIJA YLINIEMI

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri